Gorenjska
895 ogledov

Rešili utapljajočega iz ledene vode

Reševanje iz Blejskega jezera NMP Bled
Danes okoli 10. ure se je v Blejskem jezeru utapljala oseba. Iz vode so jo rešili blejski policisti in gasilci ter domačin s čolnom, so sporočili iz Policijske uprave Kranj. Spola utapljajočega človeka pa na policiji zaradi varstva osebnih podatkov niso razkrili.

Eden od policistov je brez odlašanja skočil v ledeno mrzlo jezero in osebo nad gladino držal do prihoda čolna, kamor sta jo povlekla skupaj z domačinom.

Pri iznosu zelo podhlajene osebe iz vode so pomagali tudi blejski gasilci, reševalci Nujne medicinske pomoči Bled pa so osebo odpeljali v zdravstveno ustanovo.

Okoliščine dogodka policisti še preverjajo, gre pa za dogodek brez znakov tuje krivde.

Policija se je zahvalila prijaviteljici za takojšnjo prijavo dogodka, čestitala občanu, policijskim in gasilskim  kolegom ter reševalcem za zares hitro pomoč.

Ključno vlogo poleg neposredne pomoči v takih trenutkih odigra tudi takojšnja prijava dogodka in izredno hitra izmenjava informacij med pristojnimi centri za sprejem nujnih klicev na številkah 112 in 113, so izpostavili na PU Kranj.

Madež na potoku v Veliki Zaki

Danes malo pred 10. uro pa so na gladini potoka v Veliki Zaki na Bledu opazili madež neznane snovi iz neznanega izvora. Gasilci PGD Bled so postavili vodne pregrade in madež posuli z vodnim absorbentom, navajajo na strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Izvor neznanega madeža je preiskovala tudi policija, a kot je pojasnil mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose na PU Kranj, po prvih podatkih ne gre za onesnaženje.

Naključje ali ne, minister za okolje in prostor Andrej Vizjak ter župan Občine Bled Janez Fajfar sta, kot poroča Slovenska tiskovna agencija, prav danes opoldne podpisala sporazum o skupnem upravljanju Blejskega jezera. Namen sporazuma je zmanjševanja vpliva obremenitev na kakovost vode s ciljem doseganja dobrega stanja voda.

Komentarjev 2
  • marjeta698 13:29 13.marec 2021.

    VINSKI BRAT MOGOČE

  • Avatar crusader666
    crusader666 18:20 12.marec 2021.

    Po sliki sodeč je bil plavalec blejski občinski redar, zgleda, da je nadzoroval some, če se kopljejo preblizu obale kjer ni urejenih kopališč?