Gorenjska
292 ogledov

Rokohitrsko menjal denar

Goljufija
Tržiški policisti so imeli včeraj obilo dela: obravnavali so dve prijavi goljufije pri menjavi denarja in še tatvino artiklov v trgovini.

Moški je v trgovini dvakrat menjal bankovce višje vrednosti za bankovce manjše vrednosti in pri tem dobil več denarja, kot ga je menjal. Policisti še vodijo postopek zaradi suma kaznivega dejanja goljufije. Z rokohitrstvom, preusmerjanjem pozornosti, vsiljivim pogovorom in s podobnimi zvijačami pri menjavi denarja storilci zlasti v trgovinah  pridobivajo več denarja, kot so ga dali ali menjali. Običajno si v  menjavah  tudi  večkrat  premislijo. Zato je pomembno, da posameznik, ko sprejema  ali  vrača  denar,  vedno ve, koliko je sprejel in koliko je dal. Denar naj ima tudi ves čas pod nadzorom, je opozoril Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj.

Glede tatvine v trgovini pa so s PU Kranj sporočili, da je sinoči okoli 18. ure v trgovino na Pristavški cesti v Tržiču vstopil moški. Nabral je artikle v vrednosti približno 190 evrov in jih poskušal brez plačila odnesti mimo blagajne. Pri tatvini so ga zalotili zaposleni in ko so mu poskušali odvzeti stvari, so te padle po tleh. Nekaj jih je storilec pobral in pobegni. Policisti še zbirajo obvestila in vodijo postopek.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.