Gorenjska
1600 ogledov

Pod Prisankovim oknom reševali dva planinca

vojaški helikopter Saša Despot Vojaški helikopter.
Danes, v nedeljo, 22. maja, sta malo po 11. uri pod Prisankovim oknom, občina Kranjska Gora, zaradi snežnih razmer obtičala planinca.

Kot poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so bili aktivirani gorski reševalci GRS Kranjska Gora ter posadka s helikopterjem SV z združeno ekipo Gorske reševalne zveze Slovenije in helikopterske nujne medicinske pomoči na krovu. Planinca so nepoškodovana prepeljali v dolino.

Že včeraj v soboto, 21. maja, so, kot smo že poročali, podobno reševalci in vojaški helikopter iz težav rešili tri planince pod Stenarskimi vratci, prav tako v občini Kranjska Gora. Tam so obtičali okoli poldneva zaradi neprimerne opreme in snežnih razmer. Reševalci GRS Mojstrana in združena ekipa GRZS-HNMP so nepoškodovane planince s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v dolino.

Iz podatkov Agencije RS za okolje je razvidno, da je na primer danes na Kredarici (nadmorska višina 2513 metrov) snežna odeja visoka 100 centimetrov, na Kaninu pa 20 centimetrov. Temperatura na 1500 metrih je bila 13 stopinj Celzija, na 2500 metrih pa  7 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.