Gorenjska
4626 ogledov

Video: S helikopterjem reševali kolesarja, pohodnico in še kravo

vojaški helikopter Saša Despot Danes je vojaški helikopter trikrat hitel na pomoč.
Pilot helikopterja Slovenske vojske, dežurna ekipa gorske reševalne službe Brnik in gorski reševalci so imeli danes pestro soboto.

Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, se je okoli 10. ure v Ambrožu pod Krvavcem, občina Cerklje na Gorenjskem, pri padcu s kolesom hudo poškodoval kolesar. S PU Kranj pa so pozneje sporočili, da je šlo za 20-letnika, ki se je zaradi neprilagojene hitrosti poškodoval pri vožnji po klancu navzdol. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Kranj. Reševalci Nujne pomoči Kranj so poškodovanca oskrbeli na kraju, v UKC Ljubljana pa ga je nato prepeljal helikopter SV skupaj z dežurno ekipo GRS Brnik. Policisti zoper kolesarja vodijo prekrškovni postopek.

Kmalu zatem, malo pred 12. uro, se je pričelo reševanje poškodovane krave, ki je zdrsnila po strmem terenu v Podnartu, občina Radovljica. Gasilci PGD Podnart, gorski reševalci GRS Radovljica in dežurna ekipa GRS Brnik so žival ob pomoči vojaškega helikopterja dvignili in prepeljali na mesto, kjer jo je prevzela dežurna veterinarska služba.

Tretja intervencija je stekla ob 14.20 nad vasjo Soča blizu planote Lemovje v občini Bovec. Pri sestopu v dolino se je poškodovala tuja državljanka. Že na kraju so pohodnico oskrbeli gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS Brnik, nato jo je v UKC Ljubljana prepeljal vojaški helipoter skupaj z ekipo, ki dežura na brniškem letališču. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 5
  • leonardo 13:51 18.junij 2023.

    Da kravo privežejo za noge in jo z glavo navzdol prevažajo po zraku lahko pride na misel samo butcu. Samo tu jih je bilo kar veliko!

  • sandi76 09:21 18.junij 2023.

    Nič reševanja čeških "planincev" v japonkah ?

  • Biba 06:59 18.junij 2023.

    Jah za kravo pasma še ni potrjena, je pa gotovo adrenalinsko poletela po pobočju, tako da kar paše v to tvojo skupino uporabnikov "zastonj" prevozov, ki jih plačuješ dragi davkoplačevalec. Upam, da so vsi trije ok.