Gorenjska
1147 ogledov

S kolesom kar po avtocesti: kazen 150 evrov

kolo kolesar Profimedia
Gorenjska avtocesta včeraj, 8. julija, ob 11. uri dopoldne. Bolj natančno odsek med Lescami in Naklom. Na njej pa dva tujca, kolesarja, na specialkah... iz Združenih arabskih emiratov.

Sliši se neverjetno, a je popolnoma res. Predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj mag. Bojan Kos je pojasnil, da so obravnavali tujca, državljana Združenih arabskih emiratov, ki sta se po avtocesti več kilometrov vozila s cestnim kolesom. Oba so odstranili z avtoceste in ju kaznovali z globo. Globa za prekšek znaša 150 evrov.

Sicer pa so na včerajšnji vroč dan gorenjski policisti obravnavali osem prometnih nesreč, od teh dve s telesnimi poškodbami.

Včeraj dopoldne je na cesti Gorje-Pokljuka kolesar trčil v osebni avtomobil in se pri tem huje poškodoval. Policija je proti kolesarju sprožila postopek.

Danes zjutraj pa sta na Bledu trčila voznik osebnega vozila in uporabnica električnega skiroja. Okoliščine kažejo na krivdo voznika.

"Pozivamo k večji previdnosti, upoštevanju prometnih pravil, odgovornosti in nasploh k varni uporabi in souporabi prometnih površin. Najbolj kritični dejavniki so prehitra vožnja, izsiljevanja prednosti, nepravilna stran in smer vožnje ter tudi alkohol," so v sporočilu za javnost zapisali s Policijske uprave Kranj.

Komentarjev 2
  • djdj 21:01 09.julij 2021.

    Poskušal je oponašati Pogačarja. 108 kM/h je že dovoljena hitrost na AC oz presega minimalnih 60. :)

  • lada 11:07 09.julij 2021.

    vodo je pil in to komunistićko po ta starem receptu in mu je bućo rjuhrsko zmešalo. Po novem predpisu bodo lahko gradili tudi drugi, ne samo rdeći hudići, ki so tatovi, ubijauci & moriuci ! Sv. Krištof, varuj nas ćrnih ...prikaži večh hudićev komunajzarjev !