Gorenjska
547 ogledov

S pomočjo PONI-ja do svojega podjetja

BSC Kranj
BSC, poslovno podporni center, d.o.o., Kranj tudi letos razpisuje projekt Podjetno nad izzive (PONI). Gre za projekt spodbujanja podjetništva, s pomočjo katerega bodo udeleženci lahko svojo poslovno idejo spremenili v pravo podjetje.

Namen projekta PONI, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija, je podjetniško usposabljanje oseb, ki želijo realizirati podjetniško idejo. Program je vsebinsko sestavljen tako, da v 4 mesecih vključitve udeleženci s strokovno pomočjo mentorjev in dodatnim usposabljanjem s strani zunanjih izvajalcev, prejmejo ključna znanja s področja podjetništva, ki jih ob vstopu na samostojno podjetniško pot potrebujejo. Hkrati razvijejo svojo poslovno idejo, izdelajo poslovni model in poslovni načrt ter pripravijo vse potrebno za realizacijo ideje na trgu.

Glavni cilj projekta je ustanovitev novih podjetij, ki jih bodo preko podjetniškega usposabljanja realizirale osebe s podjetniško idejo. »Ciljna skupina so potencialni podjetniki , ne glede na spol, starost in izobrazbo, s stalnim ali začasnim bivališčem v regiji. Pogoj je, da imajo ob prijavi vsaj okvirno pripravljeno svojo podjetniško idejo, ki jo bodo lahko sami in s pomočjo mentorjev ter usposabljanj  razvili v uspešna podjetja s tržno zanimivimi proizvodi ali storitvami,« pojasnjuje Taja Nograšek in ob tem dodaja, da osebe, ki se vključijo v projekt, na dan pričetka podpišejo pogodbo o zaposlitvi za določen čas, kar pomeni, da morajo biti na dan vključitve brez statusa zaposlitve. Za čas usposabljanja bodo udeleženci prejemali plačo v višini minimalne plače in vsa nadomestila.

Tokrat zbirajo prijave že za tretjo skupino udeležencev, ki bodo razvijali svoje poslovne ideje. Vanjo bodo povabili 12 udeležencev. Zainteresirani morajo prijavni obrazec s priloženim življenjepisom in fotokopijo dokazila o izobrazbi poslati na BSC Kranj najkasneje do 5. maja. Projekt se bo v Gorenjski regiji izvajal v prostorih Kovačnice v Kranju, začel pa se bo predvidoma 1. junija. Uspešnost realizacije poslovnih idej udeležencev bodo nato spremljali še dve leti po zaključku usposabljanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.