Gorenjska
2180 ogledov

S sprejemi začnejo 9. maja, še vedno iščejo kader

Žiri, dom starejših občanov, SeneCura arhiv SeneCura Na dnevu odprtih vrat 12. aprila 2022 v novem domu v Žireh. Na fotografiji od leve proti desni žirovski župan Janez Žakelj, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj in poslovna direktorica SeneCura Slovenija Sanda M. Gavranovič.
"V domu starejših občanov v Žireh bomo s sprejemi prvih stanovalcev pričeli v ponedeljek, 9. maja," je danes napovedala poslovna direktorica Sanda M. Gavranovič iz podjetja SeneCura.

Poročali smo že o velikih kadrovskih težavah v Žireh, saj po zgraditvi novega doma za starejše decembra lani niso mogli začeli s sprejemom stanovalcev. Najprej so napovedali, da bo dom, v katerem je 60 postelj, predvidoma odprt marca, nato je bilo napovedano za april oziroma začetek maja.

V podjetju SeneCura, ki je pridobilo koncesijo ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, potrebujejo za delovanje celotnega doma v Žireh 35 zaposlenih, od teh polovico zdravstvenega kadra. In prve zaposlitve so bile načrtovane jeseni 2021. Pri tem pa so poudarjali, da bodo "enako kakor pri sprejemanju stanovalcev prednost dajali domačinom."

Poslovna direktorica Sanda M. Gavranovič nam je danes razložila, da so v zadnjem obdobju sprejeli še nekaj kadra, "a kljub temu še nimamo v celoti ekipirane celotne strukture zaposlenih. Postopki so še v teku." Še vedno so v t. i. postopku zaposlovanja srednje medicinske sestre in strežnice ter kuhinjsko osebje.

Žiri, dom starejših občanov, SeneCura | Avtor: arhiv SeneCura arhiv SeneCura

Na sprejem čaka 180 starejših

Doslej so za sprejem v dom v Žireh prejeli več kot 180 prošenj. Na začetku bodo najprej sprejemali pretežno samostojne stanovalce, to pomeni stanovalce v oskrbi I in II, pozneje pa predvidoma tudi stanovalce na oddelku za stanovalce z demenco, ki ima 12 postelj. "Računamo, da bomo glede na trenutno kadrovsko strukturo najprej sprejeli 20 stanovalcev, s sprejemi pa bomo nadaljevali, ko bomo kadrovsko dopolnili vso sestavo ekipe doma," je napovedala sogovornica.

Ob koncu je poudarila še, da zaposlenim kandidatom ponujajo višji regres, božičnico, nagrado ob zaposlitvi za deficitaren kader, plačilo dodatnega kolektivnega nezgodnega zavarovanja, plačilo pokojninske premije, plačilo šolnin za potreben kader in dodatno šolanje oziroma izobraževanje, nudijo pa tudi možnost fleksibilnega delovnika. Vsa odprta delovna mesta so objavljena na spletni strani ziri.senecura.si, na FB profilu SeneCura Slovenija, na Zavodu RS za zaposlovanje in na portalu Moje delo.

Avstrijska SeneCura, ki je od leta 2015 v lasti francoske skupine Orpea, je v Sloveniji dejavna od leta 2019. V Sloveniji ima v upravljanju pet domov s koncesijo: Radenci, Maribor, Slivnica pri Mariboru, Vojnik in Žiri. V gradnji sta še dva njena domova v Pivki in Komendi, do konca letošnjega leta pa nameravajo začeti graditi še domove v Rušah, Mislinji in Šentjerneju, kjer so koncesije prejeli lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.