Gorenjska
1401 ogledov

S tretjim odmerkom v domove za starejše in samostane

Čakanje na cepljenje pred vojašnico v Kranju PR ZD Kranj Čakanje na cepljenje pred vojašnico v Kranju 16. julija 2021.
Danes, v petek, 10. septembra, so s tretjim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepili zaposlene v Zdravstvenem domu (ZD) Kranj, kjer je 460 zaposlenih. Naslednji petek, 17. septembra, se s tretjim odmerkom cepijo tudi koncesionarji in zasebniki z območja občin, ki jih pokriva ZD Kranj, to so Mestna občina Kranj, Jezersko, Cerklje na Gorenjskem, Preddvor, Naklo in Šenčur.

Ta teden so zdravstveni delavci iz ZD Kranj v dveh cepilnih dneh, v sredo in četrtek, v kranjski vojašnici skupaj cepili 1649 ljudi, med njimi tudi prvih 327 starostnikov nad 80 let, ki so prejeli tretji odmerek cepiva proti covidu-19. Z odzivom starejših, povabili so jih namreč 530, so v ZD Kranj zadovoljni. Veseli pa jih tudi, da so v četrtek cepili 91 otrok, starih od 12 do 15 let.

Prihodnji teden bo mobilna ekipa ZD Kranj cepila stanovalce domov za starejše: v ponedeljek, 13. septembra, bodo prejeli odmerek v Domu Taber v Šmartnem pri Cerkljah na Gorenjskem, v torek, 14. septembra, v Domu upokojencev Kranj in Domu starejših občanov Naklo, v petek, 17. septembra, pa še v Domu starejših občanov Preddvor. Prav tako bo mobilna ekipa cepila tudi redovnice in duhovnike v samostanih Repnje, Brezje in Trstenik.

Mobilna ekipa ZD Kranj bo v ponedeljek, 13. septembra, ponovno cepila zaposlene iz podjetij Goodyear Slovenija, Trelleborg in Contytech.    

V sredo in četrtek, 15. in 16. septembra, bo, kot je zdaj že utečeno, v kranjski vojašnici spet potekalo množično cepljenje, v zgodnejših urah bodo na vrsti najprej naročeni, nato bo sledilo odprto cepljenje.  

Ob sredah je odprto cepljenje v vojašnici od 9.30 do 12. ure. Ob četrtkih so od 13.30 do 14.30 najprej na vrsti nenaročeni otroci od 12 do 15 leta, od 14. do 17. ure pa nenaročeni odrasli.

Iz Zdravstvenega doma Kranj so danes sporočili, da bodo glede na razpoložljivo cepivo kmalu začeli vabiti k tretjemu odmerku vse starejše nad 70 let in tudi posebej ranljive kronične bolnike ne gleda na starost. Ti se sicer lahko cepijo s tretjim odmerkom že štiri tedne po drugem odmerku.

Statistika, statistika

Po današnjih podatkih Sledilnika covid-19 je tedenski prirast potrjeno okuženih s covidom-19 v Mestni občini Kranj 46-odstoten, v občini Škofja Loka pa denimo 42-odstoten.

V MO Kranj je bilo na dan 9. september 2021 že 296 aktivno okuženih, samo včeraj so jih na novo potrdili 25.

V občini Škofja Loka je aktivno okuženih 121, včeraj so jih na novo potrdili 14.

V občini Šenčur je 53 aktivno okuženih prebivalcev (tedenski prirast je 151-odstoten), samo včeraj so s PCR-testi potrdili 11 novih primerov.

V obeh gorenjskih bolnišnicah 34 bolnikov s covidom

V Splošni bolnišnici Jesenice na današnji dan zdravijo 11 bolnikov s covidom: danes, 10. septembra, so sprejeli še enega bolnega.

Na Klinik Golnik zdravijo 23 covidnih bolnikov, od teh jih je šest na intenzivni terapiji. Danes so na novo sprejeli dva, tri pa so odpustili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.