Gorenjska
7057 ogledov

Samo še kratkotrajno parkiranje

Peter Šalamon
Pred Domom krajanov Primskovo po novem velja režim kratkotrajnega parkiranja.

V Kranju postopno nadaljujejo z načrtovanim vpeljevanjem novega parkirnega režima. Po novem tako nov parkirni režim velja tudi pred Domom krajanov na Primskovem, kjer je bilo v preteklosti kar nekaj težav zaradi parkiranja. Pred domom je tako sedaj vzpostavljen režim kratkotrajnega parkiranja, tako imenovana modra cona. Po novem takšno parkiranje velja ob delavnikih med 7. in 17. uro, medtem ko je ob koncih tedna in praznikih parkiranje še naprej neomejeno..

 | Avtor:

Ker gre za območje z dopustnim kratkotrajnim parkiranjem, mora voznik obvezno označiti čas prihoda na vidnem mestu v vozilu, in sicer s parkirno uro ali z zapisom časa prihoda na listu, ki mora biti dobro viden od zunaj. V tem primeru je parkiranje dovoljeno za največ dve uri, nato je treba vozilo odpeljati. Le pri pravilni označitvi bodo medobčinski redarji lahko ugotovili, da je parkiranje v skladu s pravili. V nasprotnem lahko skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa vozniku izrečejo globo v višini 40 evrov.

Na tem območju je možno pridobiti tudi parkirni abonma, ki se ga dobi pri Komunali Kranj. Vlogo za mesečni abonma občani oddajo na elektronski naslov abonma@komunala-kranj.si. Občinska taksa za parkiranje v coni 3 znaša mesečno 30 evrov z DDV ali letno 300 evrov z DDV.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.