Gorenjska
768 ogledov

Samo včeraj osem poškodovanih

Rešilec A. Š.
Na Gorenjskem so včeraj, na praznični velikonočni ponedeljek, policisti obravnavali šest prometnih nesreč, v katerih je bilo osem poškodovanih, in še šest nesreč, v katerih je nastala materialna škoda.

Okoli 16. ure je na območju Kranja 48-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti trčil v 65-letno peško. Hudo poškodovani je na kraju nudilo zdravniško pomoč zdravstveno osebje, nato so jo z reševalnim vozilom prepeljali v zdravstveno ustanovo. Kranjski policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, zoper kolesarja vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Neprilagojena hitrost, izsiljevanje prednosti, ...

Še v petih nesrečah, od teh treh na območju Bleda, je bilo sedem lažje poškodovanih. Med vožnjo je zaradi neprilagojene hitrosti padel 44-letni tuji voznik motornega kolesa, a poškodovana je bila sopotnica na motorju. Vozniku so blejski policisti izdali globo.

V trčenju avtov so bili trije poškodovani, vzrok za nesrečo pa je bilo, ker je voznik avta izsiljeval prednost pred tujim voznikom avta. Poškodovani so bili oškodovanec in še dve tuji potnici v oškodovančevem avtu. Zoper povzročitelja blejski policisti vodijo prekrškovni postopek.

Blejski policisti vodijo prekrškovni postopek tudi zoper 33-letnega kolesarja, ki se je včeraj poškodoval pri padcu. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v zdravstveno ustanovo.

V zdravstveno ustanovo so prepeljali tudi 55-letno kolesarko, v katero je na območju Radovljice okoli 17. ure trčil 60-letni voznik. Policisti so ugotovili, da je pripeljal po nasprotnem smernem vozišču in z avtomobilom trčil v kolesarko

Zdravniško pomoč pa si je kar sam poiskal 21-letni voznik, ki je okoli 20.45 na območju Škofje Loke zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom zapeljal izven vozišča in trčil v drevo. Tudi zoper njega policisti vodijo prekrškovni postopek.

Nočna vloma

Prav nič med velikonočnimi prazniki nista mirovala neznanca, ki sta se za nečeden podvig odločila v noči z nedelje na ponedeljek.
Eden je vlomil v kombi na območju Radovljice in ukradel približno 3000 evrov vredno kolo znamke TREK, model Remedy, črne barve.
Drugi je vlomil v dve kleti stanovanjskega bloka na območju Jesenic in odnesel orodje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.