Gorenjska
5198 ogledov

Samo za globe bo dal mesečno plačo

Motoristi in tečaj varne vožnje Anže Petkovšek Tečaj varne vožnje. Fotografija je simbolična.
V zelo kratkem času je včeraj motorist na območju Škofje Loke napravil toliko nerazumnih in nevarnih dejanj, da si je prislužil posebno omembo v sporočilu, ki ga javnosti dnevno posredujejo s Policijske uprave Kranj. Policisti proti njemu vodijo postopek zaradi dveh prekrškov, grozijo mu globe v skupni višini 780 evrov oziroma približno toliko, kolikor znaša neto minimalna plača, in še osem kazenskih točk.

Škofjeloški policisti so včeraj, 5. maja, pri običajni kontroli ustavljali motorista, ki je v naselju prekoračil hitrost. Na omejitvi 50 km/h je vozil s hitrostjo 70 km/h. Motorist se ni ustavil, policista je obvozil in s kraja pobegnil. Policisti so že ugotovili, kdo je lastnik motorja, in vodijo postopek.

Prekoračitev hitrosti za več kot 10 do vključno 20 km/h se kaznuje z globo 120 evrov in tremi kazenskimi točkami. Ker pa ni ustavil in je v nadaljevanju še prehiteval čez neprekinjeno ločilno črto, policisti zdaj proti njemu vodijo tudi postopek za ta dva prekrška. Za neustavitev je predpisana globa 500 evrov in pet kazenskih  točk, za polno črto pa 160 evrov. Skupaj torej 780 evrov in osem kazenskih točk.
 
Na območju Radovljice pa so policisti včeraj obravnavali motorista s predrugačeno registrsko tablico in  pretečenim prometnim dovoljenjem. Tudi proti njemu vodijo prekrškovni postopek.

Komentarjev 2
  • kmetek 09:38 07.maj 2022.

    Jaz bi mu še motor odvzel lepo.

  • Avatar Leon
    Leon 16:08 06.maj 2022.

    Vsako mesto ima svoje "zvezde" samo nihče jih ne ujame ! Adrenalinski moto navdušenci in bencinskih hlapov so nočne more stanovalcev mestnih četrti .....žal nekatere prej ustavi Matilda kot policija .