Gorenjska
3821 ogledov

Sanacija bo, a se ne ve, kdaj

most čez Savski otok, Kranj M. Ha. Zahodna kranjska obvoznica oziroma državna cesta R2-412, odsek 0359 Kranj (Kidričeva-Iskra)
Kljub napovedi, da bodo most čez parkirišče in kanal reke Save oziroma čez t. i. Savski otok popravili do 15. septembra, se doslej ni zgodilo še nič. A tudi še zdaj z Direkcije RS za infrastrukturo ne pojasnjujejo, kdaj bo izvajalec, Marko Mark Nival, pričel s sanacijo odseka državne ceste.

Na vprašanje, kako kaže obnovi zahodne kranjske obvoznice, saj je njen odsek poškodovan, na njem pa je od 11. avgusta letos nameščena signalizacija, da je nevaren, smo iz Direkcije RS za infrastrukturo včeraj dobili odgovor, da se bodo dela "začela po pridobitvi dovoljenja za zaporo državne ceste in bodo trajala predvidoma dva tedna. Sanacijska dela bodo izvedena na stroške izvajalca, saj so izvedena dela še vedno v garanciji."

Naj spomnimo, da je bila delna zapora ceste nad Savskim otokom zaradi nove preplastitve oziroma del napovedana od 5. septembra do vključno 15. septembra. Toda izvajalec, podjetje Marko Mark Nival, ki je pred tremi leti celovito obnovil 50 let star most, z deli ni pričel. Na mostu je tako med drugim le znak, da je vožnja omejena na 40 kilometrov na uro.

Na vprašanje, koliko bodo predvidoma znašali stroški sanacije oziroma na koliko je ocenjeno popravilo mostu, ki jih bo moral plačati izvajalec, kajti most je še v garanciji, nam z Direkcije RS za infrastrukturo niso odgovorili.

Komentarjev 1
  • PaPajapopi 17:06 23.september 2022.

    Čakajo, da most popolnoma razpade !