Gorenjska
40 ogledov

Sašo Boškan blesti na državnem prvenstvu

Plavalec Sašo Boškan, PK Triglav Kranj fb PK Triglav Kranj Odlično mu je šlo že prvi dan državnega prvenstva. Na fotografiji Sašo Boškan, PK Triglav Kranj.
Sašo Boškan je prvi dan odprtega državnega prvenstva v plavanju v kratkih bazenih v Kranju dosegel po dve posamični in dve štafetni zmagi, obenem pa zabeležil še eno drugo mesto, je sporočila Plavalna zveza Slovenije.

S tem je bil Sašo Boškan (Triglav Kranj) najuspešnejši plavalec prvega dne državnega prvenstva. Zmagal je na 400 m prosto s časom 3:53,37 in za 21 stotink sekunde ugnal Jako Pušnika (Olimpija) in člana mariborskega Branika Evgenija Aliamovskija, ki je zaostal še stotinko več.

Boškan je bil nato najboljši še na 100 m mešano s časom 56,97. Za 24 stotink sekunde je zaostal kadet Bor Vran-Benkovič (Branik Maribor), še osem stotink več pa je zaostal Matic Turk (Biser Piran - Nuoto). Boškan je bil tudi del zmagovite moške štafete Triglava Kranja na 4x100 m prosto in mešani štafeti na 4x50 m mešano.

Na 100 m prsno je slavil Miha Vintar (Triglav Kranj) pred Jašem Berložnikom (Fužinar Ravne) in Lanom Dovčem (Olimpija), na 50 hrbtno pa je konkurenco, na čelu z drugim Boškanom ugnal Ben Schwietert (Triglav Kranj), tretji pa je bil še en član Triglava Kranj Rožle Pajntar. Na 200 m v delfinovi tehniki je prvo mesto osvojil Pušnik pred Berložnikom in Robertom Djukićem (Olimpija).

Na ženski preizkušnji na 400 m prosto je bila najboljša Korošica Daša Tušek (Fužinar Ravne) s časom 4:15,36. Za skoraj šest sekund je ugnala Mojco Marčun (Radovljica) in daljinsko plavalko Špelo Perše (Radovljica). Na 100 m mešano je slavila Zala Pogačar (Triglav Kranj) pred Niko Fain (Branik Maribor) in Nijo Gerdej (Fužinar Ravne), na 100 m prsno je bila najhitrejša Tina Čelik (Triglav Kranj), prehitela je Saro Mihalič (Olimpija) in Nušo Erjavec (Velenje).

Na 50 m hrbtno je zmagala Anemari Košak (Olimpija) pred Tinkaro Lipovec (Radovljica) in Gerdejevo. Na 200 m delfin je bila najboljša Hana Sekuti (Fužinar). Ugnala je Emo Čerin (Olimpija) in Lauro Črček (Branik Maribor). Na 4x100 m prosto so slavile plavalke Olimpije pred Fužinarjem in Triglavom iz Kranja.

Državno prvenstvo bo v Kranju na sporedu do nedelje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.