Gorenjska
216 ogledov

Sašo Boškan izboljšal kar tri osebne rekorde

Plavalec Sašo Boškan, PK Triglav Kranj fb PK Triglav Kranj Odlično mu je šlo že prvi dan državnega prvenstva. Na fotografiji Sašo Boškan, PK Triglav Kranj.
Plavalec kranjskega Triglava Sašo Boškan je danes na mednarodnem mitingu v nizozemskem Eindhovnu še v svojem tretjem nastopu izboljšal osebni rekord. Na 100 m hrbtno je s 55,87 osvojil tretje mesto.

Njegov najbolj odmeven dosežek je bil slovenski rekord 25,80 na 50 m hrbtno, kjer je izboljšal skoraj 17 let star slovenski rekord Mariborčana Blaža Medveška, že v petek je pa je z osebnim rekordom zmagal na 200 m hrbtno.

"Vidi se pomanjkanje tekem v zadnjih dveh sezonah. Glede na izid na 200 m hrbtno in državni rekord na 50 m hrbtno je bil Sašo danes sposoben za še boljši izid. A zjutraj je prehitro začel in pobralo ga je v zadnjih metrih. Popoldan pa obratno. Začel je preveč zadržano in nato lovil tekmece. Seveda moramo bili zelo zadovoljni s še enim osebnim rekordom, prepričan pa sem, da bi bil ta lahko tudi nekaj desetink sekunde boljši," je po tekmi ocenil trener Luka Berdajs.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.