Gorenjska
219 ogledov

Sava bo v Kranju lažje tekla

Wikipedia
Savske elektrarne so julija odstranile približno 30.000 kubičnih metrov prodnega materiala v Savi v Kraju. Od sredine julija pa je v teku tudi projekt sanacije kritično dotrajanega praga pri Majdičevem logu.

Savske elektrarne, ki imajo koncesijo Ministrstva za okolje za odvzem naplavin, so julija odstranile približno 30.000 kubičnih metrov prodnega materiala z namenom ohranjanja prostornine akumulacijskega bazena HE Mavčiče in preprečevanja zaprojanja struge Save skozi Kranj. Od sredine julija pa je v teku tudi sanacija kritično dotrajanega praga pri Majdičevem logu. Investitor je Direkcija Republike Slovenije za vode, po pogodbenem roku pa naj bi z deli predvidoma zaključili sredi tega meseca. S tem bodo med drugim preprečili poplavno in erozijsko ogroženost industrijskega in trgovskega območja ter poselitve vzdolž Save skozi Kranj, z izgradnjo prehoda za vodne organizme pa bodo izboljšali stanje voda ter ekoloških in naravovarstvenih razmer.

Ob tem Mestna občina Kranj intenzivno dela na povezavi na Majdičev log od mostu pri Majdičevem mlinu do Supernove. "Z omenjeno potjo bodo občani in obiskovalci pridobili dodatno zeleno in vodno površino v neposredni bližini središča Kranja, pa tudi hitrejši dostop do nakupovalnega centra in parkirnih mest. Most v sodelovanju z Gorenjskimi elektrarnami in Elektrom Gorenjska že obnavljamo, odprtje pa bo predvidoma v začetku novembra," pojasnjuje kranjski župan Matjaž Rakovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.