Gorenjska
409 ogledov

Še brez težav pri oskrbi s pitno vodo

bazen otroški bazen napihljiv bazen Profimedia
Iz več občin je bilo mogoče v zadnjih dneh slišati pozive, naj občani zaradi suše varčujejo pri rabi pitne vode: naj ne perejo avtov, polnijo bazenov, zalivajo vrtov, ... A kot so nam pojasnili danes iz Komunale Kranj, teh težav ni v Kranju oziroma na območju Mestne občine Kranj.

Prav tako nimajo težav zaradi suše z oskrbo z vodo tudi v drugih občinah, kjer Komunala Kranj izvaja gospodarsko javno službo oskrbo s pitno vodo, to so občine Šenčur, Cerklje na Gorenjskem, Medvode, Naklo, Preddvor in Jezersko.

"Občasno se le na manjših sistemih pojavijo zaznave večje porabe zaradi polnjenja bazenov, ker vodohrani ne morejo pokriti vseh izrednih potreb," je na naše poizvedovanje odgovorila Maja Rozman, predstavnica za stike z javnostjo na Komunali Kranj.

Varna osvežitev na naravnih kopališčih 

In kako je s plavanjem v kopalnih vodah na območju Mestne občine Kranj? Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Oddelek za mikrobiološke analize živil, vod in drugih vzorcev okolja je prvo vzorčenje že opravil, in sicer v četrtek, 24. junija, na lokacijah Sava pri Supernovi, Kokra pri Kosorepu in v Čukovem bajerju.

Analiza odvzetih vzorcev je pokazala, da so vzorci skladni s priporočili o varnosti kopanja na naravnih kopališčih oziroma kopalnih območjih, so danes sporočili iz Mestne občine Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.