Gorenjska
2680 ogledov

Še dva neslavna rekorderja

Intervencija, gasilci, požar na avtu, PGD Hotavlje Požar na avtu so 15. avgusta 2023 pogasili gasilci PGD Hotavlje in PGD Gorenja vas.
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami: med njimi izstopata voznik, ki je na območju občine Bohinj močno pijan čelno trčil v avto tujega voznika, in voznik mopeda, ki se je enako močno pijan na območju občine Bled samopoškodoval pri padcu.

Kot poročajo danes s Policijske uprave Kranj, je 39-letnik sinoči okoli 20. ure vozil iz Bohinjske Bistrice proti Savici. V levem ovinku je čelno trčil v avtomobil tujega voznika, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. V avtomobilu tujega voznika sta bila še dva potnika. Vsi trije so bili lahko telesno poškodovani. Prav tako je bil lahko telesno poškodovan 39-letni voznik, za katerega okoliščine kažejo, da je vozil z neprilagojeno hitrostjo. Bil je tudi pod vplivom alkohola (1,28 mg/l, kar je okoli 2,7 promila). Odredili so mu tudi strokovni pregled.

Na kraju nesreče so poškodovanim do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč gasilci PGD Bohinjska Bistrica, ki so tudi zavarovali kraj dogodka. Z reševalnim vozilom so nato tri poškodovane iz avta tujega voznika prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice, navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za 39-letnega voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.  

Padel pri vožnji z mopedom

Okoli 19. ure je v Zasipu (občina Bled) pri vožnji padel voznik mopeda in se lahko telesno poškodoval. Tudi njemu je na kraju nudilo prvo pomoč zdravstveno osebje, nato so ga z reševalnim vozilom prepeljali v zdravstveno ustanovo. Mopedist je bil pod vplivom alkohola (1,3 mg/l, kar je okoli 2,7 promila). Skoraj identično kot voznik v Bohinju, torej! Zaradi povzročitve prometne nesreče tako zdaj zoper njega policisti vodijo prekrškovni postopek, zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Izsilil motorista

Že popoldne, okoli 14. ure, sta bila v prometni nesreči na Hrušici hudo poškodovana motorist in sopotnica. Kot so navedli policisti, se je 67-letni voznik peljal z Jesenic proti Kranjski Gori, v križišču za avtocesto na Hrušici pa je pri zavijanju v levo z avtomobilom izsilil prednost motoristu, ki je pravilno peljal proti Jesenicam. Hudo poškodovana, motorista in sopotnico, so z reševalnim vozilom prepeljali v zdravstveno ustanovo. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za 67-letnega voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. Cesta je bila na tem delu zaprta za ves promet dobri dve uri.

Vžgal se je med vožnjo

Škofjeloški policisti pa so včeraj obravnavali požar na avtomobilu. Avto se je vžgal, kot navaja Uprava RS za zaščito in reševanje, vozniku med vožnjo malo po 15. uri na cesti pod Črnim Kalom v občini Gorenja vas - Poljane. Na pomoč so prihiteli gasilci PGD Hotavlje in PGD Gorenja vas, ki so požar pogasili. Vozilo je v celoti zgorelo in je uničeno, o čemer priča tudi fotografija, ki so jo na svoji spletni strani objavili hotaveljski gasilci. Policisti o vsem še zbirajo obvestila.

Odpeljali so jo s helikopterjem

Včeraj, 15. avgusta, so imeli delo tudi gorski reševalci. Okoli 13.40 so pričeli reševati 53-letno pohodnico na Konjskem sedlu (občina Gorje), ki si je poškodovala koleno pri sestopu s Kredarice. Na kraju so bili gorski reševalci GRS Mojstrana, dežurna helikopterska ekipa za reševanje v gorah GRZS in policist gorske enote.

S helikopterjem slovenske policije so jo prepeljali v jeseniško bolnišnico. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.