Gorenjska
299 ogledov

Sedem mesecev bo zaprta proga

Železniška postaja Otoče arhiv SŽ Železniška postaja Otoče
Zaradi nadgradnje gorenjske železniške proge na odseku od Kranja do Lesc se danes začenja sedemmesečna popolna zapora proge med Kranjem in Jesenicami, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Dela v skupni vrednosti skoraj 96 milijonov evrov bo opravil konzorcij slovenskih gradbincev. Proga bo popolna zaprta predvidoma do 2. junija 2021, napoveduje investitor projekta Direkcija za infrastrukturo. V tem času bo izvedena glavnina del v okviru nadgradnje železniških odsekov PodnartLesce in KranjPodnart. Zaradi popolne zapore železniške proge bodo organizirali nadomestni prevoz z avtobusi.

Nadgradnja slabih enajstih kilometrov železniške proge od Podnarta do Lesc pomeni približno tretjino gorenjske proge. S posodobitvijo bodo povečali nosilnost proge, vlaki pa bodo lahko vozili hitreje. V sklopu posodobitve bodo obnovili peronsko infrastrukturo na železniških postajališčih Otoče, Globoko in Radovljica in sanirali predora Globoko in Radovljica. Sanirali bodo še podporne in oporne zidove, dodatno zaščitili brežine, zamenjali vozne vode in nosilne konstrukcije, izvedli protihrupno zaščito ter sanirali prepuste in premostitvene objekte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.