Gorenjska
25040 ogledov

Avto hudo razbit, voznik pa ni vedel, da je kdo trčil vanj

Gorenjska avtocesta. Šenčur, trčenje PU Kranj Na fotografiji: ustavljeni avto slovenskega državljana. Voznik, bil je pod vplivom alkohola, je policistom povedal, da ni vedel, da se je vanj nekdo zaletel na gorenjski avtocesti blizu Šenčurja.
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali kar pet prometnih nesreč s telesnimi poškodbami na dveh lokacijah gorenjske avtoceste, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Najprej se je začelo dogajati okoli 13. uri na avtocesti med  Brnikom in Vodicami, ko so se ena za drugo zgodile tri prometne nesreče. V vseh treh primerih je bil razlog neustrezna varnostna razdalja in lažja poledica. Zaradi nesreč je nastal zastoj. V nesreči je bil poškodovan en človek. Oskrbeli so ga reševalci Nujne medicinske pomoči Kranj. Poklicni gasilci GARS Kranj in GB Ljubljana pa so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

Zvečer, bilo je po 21. uri, je na avtocesti pri Šenčurju voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v dve vozili. Povzročitelj in en udeleženec sta ostala na kraju, tretji pa je odpeljal naprej. Bil je pod vplivom  alkohola  (0,76 mg/l) in policija ga je ustavila nekaj kilometrov naprej. Voznik je policistom povedal, da ni vedel, da je vanj kdo trčil, čeprav je bilo vozilo močno poškodovano ... Naj  razume,  kdor  more, so danes komentirali s policije.

Na  kraju nesreče pri Šenčurju je bila zaradi obravnave in odstranjevanja posledic trčenja postavljena tudi delovna zapora, v kateri pa je voznica zaradi neprevidnosti trčila v uslužbenca Darsa in ga lažje poškodovala.

Proti povzročiteljem nesreč potekajo prekrškovni postopki.

Najprej so mu zasegli drogo

Gorenjski policisti so sicer včeraj skupaj obravnavali 11 prometnih nesreč, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so zasegli dve vozili. Enemu vozniku so gorenjski prometni policisti včeraj zasegli manjšo količino prepovedane droge. Ker je bil pozitiven na hitrem testu na prepovedane droge, so ga izločili iz prometa.

Policija zaradi vsega naštetega poziva k previdnosti v prometu. Pri vožnji ni prostora za alkohol, droge, nepremišljenost in objestnost, so sporočili s PU Kranj. 

       
Komentarjev 1
  • Julie_Sibley 12:52 24.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦