Gorenjska
741 ogledov

Serijski tat v priporu

denarnica, denar, dokumenti Žurnal24 main
Radovljiški policisti so v petek, 24. septembra, obravnavali moškega, ki so ga v popoldanskem času zalotili v šolski garderobi. Osumili so ga tatvine denarnice. To je poskušal obdržati s silo in je pričo pri tem tudi odrinil. A vseeno ga je priča zadržala do prihoda policistov. Predrzneža so takrat policisti pridržali, v postopku pa so nato ugotovili, da imajo opravka s serijskim tatom.

S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da so moškega, ki so ga prijeli in pridržali prejšnji petek, utemeljeno osumili še več premoženjskih kaznivih dejanj na območju Radovljice. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča, ta pa je odredil pripor.
Zdaj je osumljen tatvine kar štirih denarnic na dan 24. september in še treh tatvin iz vozil. Dve vozili sta bili celo odklenjeni.  
"Pri vsaki tatvini je osumljenec ukradel kakšno stvar. Vsa kazniva dejanja so bila izvršena v Radovljici," je v sporočilu za javnost navedel  mag. Bojan Kos, pristojen za odnose z javnostmi na PU Kranj.
Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o še morebitnih drugih povezavam moškega s tatvinami, hkrati pa pozivajo ljudi, naj skrbijo za lastnino. "Vozila zaklepajte in v njih ne puščajte vrednih stvari. Prav tako ne puščajte odklenjenih prostorov, kjer hranite svoje stvari, kot so na primer garderobe!" so zapisali v pozivu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.