Gorenjska
2631 ogledov

Si upate v kranjsko podzemlje?

Kranjski rovi, rovi pod starim Kranjem, Kranj Primož Pičulin Rovi pod starim Kranjem.
"Piše se leto 1899 in Kranj pretresajo krvavi umori..." Tako se začne besedilo vabila Zavoda za turizem in kulturo Kranj, ki organizira Noč čarovnic za odrasle v rovih pod starim Kranjem.

Srečko Štagar, ki na Zavodu za turizem in kulturo Kranj skrbi za organizacijo dogodkov in prireditev, miri, da se seveda ne gredo umorov niti ne gre za strašenje, ampak gledališče ob noči čarovnic in reševanje ugank po zgledu sobe pobega (escape room).

Na poti skozi kranjske rove se obiskovalci pridružijo detektivu Paglavcu, povezujejo dokaze v celoto in iščejo ključ, da lahko uidejo iz rovov, kajti v temačnih kotih nanje prežijo duše iz drugega sveta ... "Avtorsko svobodo smo prepustili scenaristu oziroma režiserju Aydinu Huzejroviću in za polurni obisk Podzemlja umorov v skupini z največ 12 udeleženci velja izredno veliko zanimanje," je dejal Srečko Štagar.

V minulih dneh so beležili izjemno visoko obiskanost rovov, saj so v njih pripravljali več noči čarovnic za otroke. Namen prireditve, primerne za malčke od 4. do 7. leta starosti, je bil otroke naučiti premagati strah v rovih in tudi drugje.

Zavod pa je prodal veliko vstopnic tudi že za Vinsko pot v rovih, na kateri bo sodelovalo okoli 25 razstavljalcev z vseh vinorodnih območij Slovenije. Vinska pot bo, kot je to že tradicionalno (izjema je bila lansko leto zaradi epidemije covid-19) odprta ob dveh koncih tedna v novembru.

Za vse omenjene prireditve velja, da je za starejše od 15 let možen vstop le ob izpolnjevanju pogoja PCT. "Obiskovalci te zahteve spoštujejo, doslej nismo imeli nobenih težav. In tudi, da je treba vstopati posamično, si ob vstopu v rove razkužiti roke...," je poudaril Srečko Štagar.

 

Komentarjev 1
  • Avatar zoo
    zoo 23:29 29.oktober 2021.

    Kdo to praznuje, noro!:P