Gorenjska
2539 ogledov

Sinova sta bila nasilna

Pest Profimedias Fotografija je simbolična.
Gorenjski policisti so v minulih 48 urah obravnavali dva moška zaradi nasilja v družini, v okviru kršitve javnega reda in miru pa kar tri pare, to je dva bivša zakonca in štiri zakonce, ki so se sprli.

Kot poročajo s Policijske uprave Kranj, so kranjski policisti v ponedeljek dopoldne obravnavali 26-letnika, ki je bil nasilen do svojih staršev. Izrekli so mu prepoved približevanja. Sinoči, v torek, okoli 23. ure pa so škofjeloški policisti obravnavali 28-letnika, ki je bil nasilen do svoje matere. O dejanjih obeh sinov policisti zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja, o vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti pa so v minulih dveh dneh "mirili" tudi druge. Na Jesenicah so v ponedeljek okoli 11.30 obravnavali spor med bivšima zakoncema na javnem kraju. Za 50-letnega moškega vodijo prekrškovni postopek.
Radovljiški policisti so bili v torek nekaj pred 1. uro zjutraj obveščeni o sporu med zakoncema v zasebnem prostoru. Med sporom je, kot navaja policija, 29-letni moški z roko udaril žensko v obraz. Policisti zoper njega vodijo prekrškovni postopek.
Nemirno je bilo tudi na območju Kranja, kjer sta se v torek zelo zgodaj zjutraj, okoli 3.30, v zasebnem prostoru sprla zakonca. Ker se 33-letni moški ni umiril in s kršitvijo nad ženo nadaljeval, zato so ga policisti pridržali do 12 ur. Zoper njega vodijo prekrškovni postopek.

Prekrškovne postopke policisti vodijo tudi zoper voznike, ki so povzročili prometne nesreče. 35-letnik je v ponedeljek okoli 22. ure na območju Kranja zaradi prekratke varnostne razdalje z avtom trčil v avto voznice, ki je vozila pred njim. Voznica je bila lahko telesno poškodovana. V drugi nesreči pa je 33-letni voznik, ki je vozil iz Reteč proti Škofji Loki, v ponedeljek okoli 14. ure z avtomobilom zapeljal na nasprotno vozišče in trčil v tovorno vozilo drugega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Ta je po trčenju zavil v levo in trčil v avtomobil druge voznice, ki je vozila v isti smeri kot 33-letni voznik. Na  kraju so pomoč nudili gasilci.
V tretji nesreči na območju Tržiča je včeraj, v torek, blizu poldneva voznik avta v križišču izsilil prednost voznici in trčil v njen avtomobil.

Pridržali pijanega voznika

Sinoči okoli 22.40 so kranjski policisti ustavili 57-letnika, ki je vozil pod vplivom alkohola  (0,65  mg/l). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in ga pridržali do 12 ur. Zaradi cestno-prometnih prekrškov, ki jih je storil med vožnjo, zdaj vodijo prekrškovni  postopek, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa ga bodo policisti z obdolžilnim predlagali v obravnavo pristojnemu okrajnemu sodišču.
En dan prej, v ponedeljek zvečer, pa so imeli gorenjski policisti v postopku zaradi hujših prometnih prekrškov še dva voznika. Prometniki so so na območju Jesenic okoli 20. ure ustavili moškega, pri katerem je odrejeni hitri test na prepovedano drogo pokazal pozitivni rezultat. Odredili so mu strokovni pregled in prepovedali nadaljnjo vožnjo.
Brez veljavnega vozniškega dovoljenja se je na območju Kranja v ponedeljek ponoči vozil naokrog 32-letni  voznik. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Helikopter in ekipa z Brnika dvakrat hitela na pomoč

Včeraj, v torek, je dvakrat posredovala tudi ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika, oba poškodovana pa je v Splošno bolnišnico Jesenice odpeljal helikopter Slovenske vojske. Najprej so pomagali deklici, ki se je lažje poškodovala okoli 11. ure med hojo po planini Zajamniki, občina Bohinj, nato pa še 61-letnemu smučarju, ki se je okoli 15. ure huje poškodoval pri padcu na smučišču Vogel. Že na kraju sta mu nudila pomoč tudi reševalec na smučišču in nadzornik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.