Gorenjska
15261 ogledov

Skalni podor, na tire padla 70-tonska skala

Skalni podor, skala, tiri, gorenjska železniška proga
1/3
Radovljiški policisti so bili včeraj nekaj čez 6. uro obveščeni o skalnem podoru s strme brežine na območju Globokega, občina Radovljica. Na srečo ob podoru noben človek ni bil ogrožen ali poškodovan, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Do nadaljnjega je za cestni promet popolnoma zaprta občinska cesta Globoko–Dobro Polje in tudi železniški promet na tem območju gorenjske železniške proge.

Skalni podor, skala, tiri, gorenjska železniška proga | Avtor: SŽ

Iz službe za odnose z javnostmi na SŽ so za Žurnal24 pojasnili, da je na tire padla 70-tonska skala in da škodo še ocenjujejo.

Železniška proga Lesce–Podnart–Bled bo zaradi sanacije zaprta predvidoma do jutri, 31. marca, do večernih ur. Namesto vlaka je urejen nadomestni avtobusni prevoz.

Skalni podor, skala, tiri, gorenjska železniška proga | Avtor: SŽ

 

 

Komentarjev 4
  • rd2dmk2 10:56 31.marec 2023.

    eden naj mi pove kako je možno da pade skala na železniško progo lesce-podnart-bled ? no čakam.. mimgrede, mi smo pa kerlci... ne čez noč , med malco naredimo novo progo. rabmo pa 20 let da uredimo pairje za eno ...prikaži večo razbremenilno južno obvoznico.. zdej grem mal na sprehod,za urco al dve, upam da ko pridem domov bom še lahk prišel do doma, al pa bo že ob hiši speljana enotirana železniška proga..

  • Boschtjan Zupanchich 08:37 31.marec 2023.

    Lahko pa bi prišlo do Katastrofe !!! ! !!! A se to ne da zavarovati z miniranjem gore, če že ne z betonskim podaljšanjem tunela kot imajo to v Avs3ji ? ?

  • Kmodri 17:21 30.marec 2023.

    Sreča, da ni padla na vlak!