Gorenjska
2093 ogledov

Škofja Loka bo v soboto "plac pisanih stoletij"

Historial Škofja Loka Razvojna agencija Sora - Turizem Škofja Loka
Po dveh letih bodo v Škofji Loki vnovič pripravili Historial. A festival, ki, kot pravijo turistični delavci, vabi, da vstopimo v časovni stroj, bo imel letos po zaslugi Razvojne agencije Sore - Turizem Škofja Loka popolnoma spremenjen koncept in tudi dodatno ime oziroma geslo Plac pisanih stoletij.

Uvod v Historial Škofja Loka bo že v petek, 3. junija, ob 19. uri na Loškem gradu: kustosa Loškega muzeja Mojca Šifrer Bulovec in Jože Štukl bosta predavala o pekovski dediščini in pivovarstvu na Loškem.

Glavni dogodki Historiala pa bodo potekali v soboto, 4. junija, od 15. ure naprej na Mestnem trgu, Cankarjevem trgu in Trgu pod gradom. Obiskovalci bodo spoznali starodaven sejemski utrip in cehovsko dediščino Škofje Loke, spremljali izdelavo izdelkov, poslušali glasbo različnih, tudi historičnih zvrsti, plesali, okušali loško kulinariko, sodelovali v družabnih igrah in se tudi fotografirali z meščani. Ob 20. uri bo sledil še zadnji sobotni dogodek, koncert skupine Čompe na Trgu pod gradom.

Spremljevalni dogodek festivala bo tudi razstava historičnih oblačil in pripadnostnih kostumov mojstrice Andreje Stržinar, ki si jo bo mogoče v soboto ogledati od 15. do 20. ure v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka na Mestnem trgu. Prav tako se bo mogoče v soboto ob 16. uri udeležiti delavnice peke kruha v Škoparjevi hiši, ki sodi pod Loški muzej, in nato še ob 18. uri razširiti znanje na vodenem ogledu zeliščnega učnega vrta na Kranclju. Obvezne so predhodne prijave na elektronski naslov andreja.kriznar@visitskofjaloka.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.