Gorenjska
1685 ogledov

Škofja Loka: pridržali dva 69-letnika

vožnja pod vplivom alkohola PU Kranj Žalostno fotografijo so posneli škofjeloški policisti 13.maja 2023. Gre za več kot tri promile!
Konec tedna so imeli policisti na Gorenjskem spet veliko opraviti z vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola. Na območju Škofje Loke so po opravljenem postopku pridržali dva voznika, oba stara 69 let.

Kot so v pregledu dogodkov, ki so se v zadnjih 48 urah zgodili na Gorenjskem, navedli s Policijske uprave Kranj, so škofjeloški policisti včeraj, v soboto, 13. maja, okoli 4. ure zjutraj ustavili voznika, ki je napihal 0,82 mg/l, popoldne ob 15.20 pa še voznika, ki je imel kar 1,52 mg/l ali več kot tri promile. Oba voznika so pridržali do 12 ur. Z obdolžilnim predlogom bosta predlagana pristojnemu okrajnemu sodišču.

Zasegli traktor in avto

V rubriki hujši prometni prekrški se je znašel tudi 56-letnik, ki je v petek okoli 18. ure vozil traktor na območju Kranjske Gore brez vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Vozil  je  tudi  pod  vplivom  alkohola (0,10 mg/l). Traktor so mu zasegli. Policisti  zanj za vožnjo pod vplivom alkohola vodijo prekrškovni postopek.
Zaradi vožnjo brez vozniškega  dovoljenja pa se bo moral v prihodnje zglasiti tudi na sodišču.

Avto so sinoči kranjski policisti zasegli še starejšemu mladoletniku, ker je vozil avto brez vozniškega dovoljenja. Tudi njega bodo z obdolžilnim predlogom predlagali pristojnemu okrajnemu sodišču.

Izsiljevala sta prednost

V zadnjih 48 urah se je na Gorenjskem zgodilo 14 prometnih nesreč. Na Primskovem se je v soboto okoli 10. ure lažje poškodovala 58-letna voznica, ki je izsilila prednost drugemu vozniku in z avtomobilom trčila v njegov avtomobil. Približno dve uri pozneje pa je 81-letni voznik na območju Milj izsilil prednost kolesarju in z avtomobilom trčil vanj. Kolesar je bil lahko telesno poškodovan. Zoper voznico in voznika policisti vodijo prekrškovni postopek.

Med 12 nesrečami, ki so se na srečo končale le z materialno škodo, s PU Kranj med drugim izpostavljajo nesrečo, ki so jo kranjski policisti obravnavali danes, v nedeljo, zjutraj okoli 7. ure. 25-letni voznik, bil je pod vplivom alkohola (0,32  mg/l), je na območju Lahovč zapeljal s ceste v živo mejo. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali in odvzeli vozniško za 24 ur. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Partnerki se ne sme približati

Tudi ta konec tedna ni šlo brez nasilja. Radovljiški policisti so v soboto nekaj pred 19. uro obravnavali nasilje med partnerjema. 31-letnemu moškemu so zaradi nasilnih dejanj nad žensko izrekli prepoved približevanja. O njegovih dejanjih zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. Obveščali bodo pristojno državno tožilstvo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 08:11 15.maj 2023.

    Traktorji bi morali imeti vgrajeno ALKO-ključavnico . Vsak kmet na traktorju bi napihal .