Gorenjska
303 ogledov

Škofja Loka: Zelene pomladne luči so upanje za mir

Kamniti most, dan sv. Patrika, Škofja Loka
1/2
Denys Shay Na večernem sprehodu po Škofji Loki: od leve proti desni pooblaščenec za mednarodno sodelovanje Miha Ješe, irski veleposlanik Myles Geiran, irska ministrica Josepha Madigan in župan Tine Radinja.
Občina Škofja Loka se že več let pridružuje obeleževanju dneva Sv. Patrika (St Patrick's Day) – irskega državnega praznika, letos s poudarjenim mednarodnim sporočilom solidarnosti. "Letošnje sporočilo zelenih pomladnih luči je upanje za mir in konec vojne v Ukrajini," so danes sporočili iz Občine Škofja Loka.

V dneh okoli 17. marca so Kamniti most čez Selško Soro, ki je prepoznavna mestna ikona Škofje Loke in najstarejši ohranjeni most v Sloveniji, ponovno osvetlili z zeleno in se tako pridružili pobudi Global Greenin.

Letošnja praznična zelena osvetlitev je tudi sporočilo o mednarodni solidarnosti in tudi potrditev ter nadaljevanje dobrega kulturnega sodelovanja med Občino Škofja Loka in veleposlaništvom Irske v Ljubljani ter irskim veleposlanikom Mylesom Geiranom.

Včeraj, v torek, 15. marca, je Škofjo Loko obiskala Josepha Madigan, irska ministrica za posebno izobraževanje in vključevanje, ki se mudi na delovnem obisku v Sloveniji. V spremstvu irskega veleposlanika Geirana, župana Tineta Radinje in pooblaščenca za mednarodno sodelovanje mag. Mihe Ješeta si je ogledala Osnovno šolo Jela Janežiča, novi vrtec Kamnitnik in večgeneracijski center v nekdanji vojašnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.