Gorenjska
739 ogledov

Skoraj 30.000 evrov za pomoči potrebne

Mestna občina Kranj
V Kranju so tudi letošnji december izpeljali dobrodelno akcijo »V Kranju dobro v srcu mislimo«. Potem ko so lani uspeli zbrati 11.000 evrov, je letošnji znesek precej višji. Končna številka se je ustavila pri 29.764 evrov.

V dobrodelnem projektu »V Kranju dobro v srcu mislimo«, ki je nastal na pobudo župana Mestne občine Kranj Matjaža Rakovca, drugo leto zapored pa sta ga vodila Zavod za turizem in kulturo in Društvo prijateljev mladine Kranj, so sodelovale kranjske osnovne šole ter kranjska Center za socialno delo in Društvo upokojencev. Cilj sodelujočih je bil z združenimi močmi zmanjšati težke stiske občank in občanov, ki so se ob posledicah epidemije novega koronavirusa še poglobile.

 

Lani so v dobrodelni akciji zbrali okrog 11.000 evrov. Letos je zbrani znesek skoraj trikrat večji in se je približal 30.000 evrom. Na koncu so tako z donacijami in SMS sporočili skupno zbrali 29.764 evrov. »Spet smo pokazali, da znamo stopiti skupaj takrat, ko je to najbolj potrebno. Občanke in občani ter številna podjetja so potrdili velik posluh za sočloveka, kar je lepo sporočilo v tem nenavadnem letu, ki za sabo pušča številne težke posledice. Prepričan sem, da se bomo uspešno povezovali tudi ob naslednjih preizkušnjah in optimistično zrli v prihodnost,« je bil ob končani akciji vesel kranjski župan Matjaž Rakovec.

 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

 

Na poziv občine so se odzvali številna podjetja in posamezniki

Donacije so poleg vseh dobrih ljudi prispevali tudi Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z., Gorenjska banka d.d., Kranj, Komunala Kranj d.o.o., Don Don d.o.o., Domplan d.d., Arriva d.o.o., Agitavit Solutions d.o.o., Telekom Slovenije, d.d., Riko d.o.o., Elektro Gorenjska d.d., Prima IP d.o.o., Tam Tam d.o.o., PRO-BIT, Kranj, d.o.o., Marko Koren s.p., K&Z d.o.o., Eurocom d.o.o., Kranj, Hennlich d.o.o., Ženski košarkarski klub Triglav, Afirmacija d.o.o., Rodeo Team d.o.o., Carniola 94, d.o.o., Emotiva d.d., Območni odbor SVIZ Kranj, Plus minus d.o.o., Orto MG d.o.o.  ter Mercator, d.d., ki je za družine prispeval darilne bone. Organizatorji so se letos povezali še s Krajevno skupnostjo Bratov Smuk, ki je z društvom Dekca pripravila izmenjavo božičnih daril, pri kateri so glavno vlogo odigrali skriti božički. Številna darila z rabljenimi, a dobro ohranjenimi igračami, oblačili, knjigami in otroško opremo so namenili družinam v akciji »V Kranju dobro v srcu mislimo«. Dobrodelno noto so izkazali tudi zaposleni na Mestni občini Kranj, ki so s podarjenimi oblačili poskrbeli za tople dni otrok in mladostnikov, ki živijo v pomanjkanju.

 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.