Gorenjska
3799 ogledov

Slišal je vpitje ženske in otrok

Nasilje v družini Profimedias Fotografija je simbolična.
Gorenjski policisti so samo včeraj, 9. maja, prejeli dve prijavi nasilja v družini. In tudi ukrepali, so danes sporočili s Policijske uprav Kranj.

Prvo nasilje je prijavil občan, ker je slišal vpitje ženske in otrok v stanovanju. Posredovali so policisti, ki so ugotovili, da sta se zakonca sprla, proti moškemu pa so uvedli prekrškovni postopek.
V drugem primeru so na policijo dobili prijavo o dlje časa trajajočem nasilju. Moškemu je bila izrečena prepoved približevanja in uveden postopek zaradi suma kaznivega dejanja nasilja v družini.

Nasilje lahko prijavi vsak in prijavljeno naj bo čim prej, opozarjajo policisti.

Na Gorenjskem nasilje lahko prijavite tudi Društvu za pomoč ženskam in otrokom žrtvam nasilja Varna hiša Gorenjske. Na telefonski številki 051 200 083 so dosegljivi vsak dan od 8. do 18. ure in vam pomagajo, če doživljate nasilje. Lahko pa jim tudi pišete na vh.gorenjska@siol.net
Kot pojasnjujejo, je v Sloveniji kar 56 odstotkov žensk po dopolnjenem 15. letu starosti že doživelo eno vrsto nasilja. "Pomembno je, da imamo zakone, akte, deklaracije in dokumente, ki ščitijo naše pravice, a še pomembneje je, da jih lahko uresničujemo oziroma živimo, " poudarjajo v Varni hiši Gorenjske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.