Gorenjska
5181 ogledov

Smučarji več ur ostali ujeti na Krvavcu

Krvavec, tehnična okvara
1/2
Bralec
Skupina smučarjev je danes popoldne zaradi tehnične okvare kabinske žičnice, ki vozi v dolino, za nekaj ur obtičala na Krvavcu, je za STA povedala vodja marketinga RTC Krvavec Barbara Trebušak. Žičnico so okoli 20. ure že popravili, smučišče bo v ponedeljek, 3. januarja, normalno obratovalo, so sporočili za STA.

O tem, da so že več ur na Krvavcu in čakajo na prevoz v dolino s kombiji, je medije obvestil eden od smučarjev in tudi posredoval fotografije.

Smučar je kasneje za STA navedel še, da se z avtobusom nahajajo na Šenturški gori, med potjo pa so srečali tudi tri dodatne avtobuse, ki so vozili proti parkirišču na planini Jezerca. "So se zorganizirali, vendar s tri, štiri urno zamudo," je sporočil smučar. Po njegovi oceni je bilo na planini Jezerca ob njihovem odhodu še za okoli dva avtobusa ljudi.

Barbara Trebušak je dejala, da so vse smučarje rešili z žičnice, "tako da je bila linija prazna in ni prišlo do reševanja". Dodala je, da so rešili vse in da ni nihče več ujet. "Stali so deset minut, potem so se malo premaknili, pa deset minut, tako da večurnega stoječega čakanja ni bilo," je povedala. Kasneje je sporočila še, da so do planine Jezerca prepeljali vse smučarje, od tam pa so vozili avtobusi. "Ob 19.30 je zadnji avtobus prepeljal smučarje v dolino," je sporočila vodja marketinga RTC Krvavec.

Direktor RTC Krvavec Janez Janša pa je za STA potrdil, da žičnica ni delovala od 15. ure in da so smučarji zdaj že varno v dolini.

 

 

 

Komentarjev 1
  • radovednica 08:42 03.januar 2022.

    Prav jim je, kaj pa rinejo in se izpostavljajo. Doma naj bodo na toplem, tam je največ kar se lahko zgodi, crkne ogrevanje ali zmanjka WC papirja....