Gorenjska
1804 ogledov

Spet izbruh nasilja v družini

Lisice zurnal24.si Lisice, fotografija je simbolična.
Policisti na Gorenjskem so včeraj, v nedeljo, 5. marca, obravnavali dva primera nasilnega vedenja: v Škofji Loki sta se sprla zakonca, na območju Tržiča je bil partner nasilen do partnerke. Samo letos so, kot so za Žurnal24 pojasnili s Policijske uprave Kranj, gorenjski policisti in kriminalisti obravnavali že 20 kaznivih dejanj nasilja v družini po 191. členu Kazenskega zakonika.

Tržiški policisti so sinoči okoli 21. ure pridržali 53-letnega moškega zaradi nasilnih dejanj nad 42-letno žensko. O dejanjih zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja, o nasilju v tej družini bodo obveščali tudi pristojno državno tožilstvo.

Škofjeloški policisti pa so včeraj popoldne obravnavali spor med zakoncema. Ker se je 51-letna žena nasilno vedla do svojega 49-letnega moža, zdaj policisti zoper njo vodijo prekrškovni postopek.

Na Gorenjskem policisti podali že 19 kazenskih ovadb

Na Policijsko upravo Kranj smo danes zaprosili za podatke glede nasilja v družini, kajti v zadnjem obdobju je bilo precej prijav. Pojasnili so nam, da so letos (se pravi v obdobju med 1. januarjem in 5. marcem 2023) obravnavali že 20 kaznivih dejanj nasilja v družini po 191. členu Kazenskega zakonika. Lani v tem istem obdobju pa osem. Od teh 20 obravnavanih so jih preiskali in jih zaključili s podajo kazenske ovadbe na pristojno državno tožilstvo 19 (lani v istem obdobju sedem).

Letos so na Gorenjskem največ prijav družinskega nasilja prejeli na območju Policijske postaje Jesenice, in sicer sedem (lani eno), na območju Policijske postaje Tržič šest (lani nobene), na območju Policijske postaje Radovljica tri (lani eno), na območju Policijske postaje Kranj dve (lani tri). Prav nobene prijave pa niso prejeli letos na območju Policijske postaje Škofja Loka (lani ena).

Požara v Lescah in Kranju

Okoli 18. ure je včeraj zagorela izolacija dimnika na pomožnem lesenem objektu blizu Šobca. V požaru, ki se ni razširil v notranjost, in so ga pogasili gasilci PGD Radovljica, PGD Lesce in PGD Hlebce, je nastalo do 20 tisoč evrov škode. Radovljiški policisti so kraj zavarovali, opravili ogled, zdaj pa še zbirajo obvestila. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Že dopoldne pa so v Gosposvetski ulici v Kranju v večstanovanjski stavbi gorele saje v dimniku in prezračevalnem jašku ob dimniku. Poklicni gasilci GARS Kranj so saje pogasili s prahom in očistili dimnik in prezračevalni jašek ter opravili pregled s termovizijsko kamero. Zaradi povišane koncentracije monoksida v stanovanjih so začasno evakuirali več stanovalcev in jim v nadaljevanju tudi odsvetovali kurjenje. Po podatkih policije ni nastala nobena škoda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.