Gorenjska
8585 ogledov

Spet rop v Kranju: trgovki izpulil kaseto z denarjem

Oprema roparjev PU Celje Oprema roparjev, fotografija je iz arhiva.
V zadnjem obdobju so kriminalisti na Gorenjskem obravnavali že štiri rope v Kranju in enega na Jesenicah. Zadnji se je zgodil sinoči v trgovini na Zlatem polju v Kranju.

Kot so sporočili danes s Policijske uprave Kranj, kriminalisti vodijo intenzivno preiskavo o sinočnjem ropu v trgovini na Zlatem polju. Storilec je, kot so navedli policisti, ob 19. uri trgovki iz rok odtujil kaseto z denarjem in pobegnil. Poškodoval ni nikogar.

O ropih smo v zadnjem obdobju poročali že večkrat.

Tako je 10. januarja ob 18. uri storilec v bližini glavne avtobusne postaje v Kranju in kitajske  restavracije starejšemu občanu iz rok iztrgal torbico in stekel proti Zlatemu polju. Oškodovanec se je pri padcu lažje poškodoval.

Pri poskusu ropa pa je ostalo 22. januarja ob 19.30 v živilski trgovini v Kranju. Storilec je poskušal izvršiti rop, a se je ustrašil in pobegnil, ker je prodajalka zavpila.

Naslednji rop je bil v Kranju 27. januarja: prav tako zvečer, ob 18.40, je storilec v trgovini na Planini z grožnjo zahteval denar in ga nekaj tudi odtujil.

Na Jesenicah pa so storilci 29. januarja oropali občana. Vzeli so mu manjši znesek denarja in ga lažje poškodovali. Določena obvestila o osumljencih so policisti že zbrali, postopek še poteka.

Preiščejo približno polovico ropov

Na vprašanje o ropih v Kranju, njihovi preiskanosti in težavah pri odkrivanju storilcev v času epidemije, ko vsi nosimo maske, nam je mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj, odgovoril, da o vseh ropih vodijo intenzivne kriminalistične preiskave ter zbirajo obvestila za uspešno raziskavo in izsleditev storilcev.
"Zavarovan material iz ropov je v trenutni fazi še predmet preiskave in določenih  preverjanj. Ko bodo preverjanja zaključena, bomo lahko posredovali več informacij."
Hkrati pa je poudaril, da po oceni policije zgostitev tovrstnih kaznivih dejanj v krajšem obdobju še nima večjega vpliva na varnost ljudi in premoženja. "Preiskovanje ropov pa je enako zahtevno kot pred epidemijo, saj so bili ti storilci tudi v preteklosti večinoma zamaskirani. Vsako leto je sicer preiskana približna polovica ropov, običajno pa traja določen čas, da se tovrstne preiskave zaključijo," je razložil mag. Bojan Kos.

 

Komentarjev 2
  • Gandi123 15:11 06.februar 2022.

    S strukturo prebivalcev se spreminjajo tudi njihove navade!

  • Maxman 16:03 04.februar 2022.

    Podarim hoodija Slazenger črne barve ...ogled na PP.