Gorenjska
76 ogledov

Spodbuda kmetijstvu, gozdarstvu in podeželju

kmetijstvo Kranj M. Ha. Okolica Kranja.
Mestna občina Kranj bo tudi letos preko javnega razpisa namenila skupno 153.400 evrov za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva, gozdarstva in podeželja. Upravičenci morajo vlogo oddati najpozneje do 8. aprila oziroma do 9. septembra 2022, odvisno od ukrepa.

Javni razpis za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva, gozdarstva in podeželja v Mestni občini Kranj v letu 2022 obsega ukrepe na področju pridelave kmetijskih proizvodov (pomoč za naložbe v opredmetena ali neopredmetena sredstva na kmetijskih gospodarstvih v zvezi s primarno kmetijsko proizvodnjo, pomoč za zaokrožitev kmetijskih in gozdnih zemljišč, pomoč za naložbe za ohranjanje kulturne dediščine na kmetijskih gospodarstvih), ukrepa na področju predelave kmetijskih proizvodov, dopolnilnih dejavnosti in gozdarstva (pomoč za naložbe v predelavo in trženje kmetijskih in živilskih proizvodov ter naložbe v nekmetijsko dejavnost na kmetiji, podpora investicijam za varno delo v gozdu) ter tudi ukrepa, s katerima nudijo podporo šolanju (na poklicnih in srednješolskih kmetijskih in gozdarskih programih) in delovanju društev s področja kmetijstva, gozdarstva in razvoja podeželja

Razpisna dokumentacija, ki obsega besedilo javnega razpisa, obrazce za posamezne ukrepe javnega razpisa, vzorce pogodb in drugo, je vlagateljem na voljo v Uradnem listu RS , št. 10/22 (izid 21. januarja 2022; stran 118) in na spletni strani Mestne občine Kranj (rubrika Javni razpisi, naročila). Če vlagatelji nimajo ustrezne računalniško opremo, jim jo bodo na Mestni občini Kranj posredovali v fizični obliki z redno pošto.     
Vse informacije v zvezi z javnim razpisom lahko dobite na podlagi predhodne najave na Mestni občini Kranj, v Uradu za gospodarske dejavnosti in promet, soba št. 195, Slovenski trg 1, Kranj, ali na telefonski številki 04/237 31 30 oziroma prek e-pošte barbara.ciric@kranj.si, kontaktna oseba je Barbara Čirič.

Vloge s predpisano dokumentacijo za ukrepe, ki podpirajo naložbe v primarno kmetijsko proizvodnjo, ohranjanje kulturne dediščine, naložbe v dopolnilne dejavnosti in za varno delo v gozdu, je treba vložiti najpozneje do 8. aprila 2022, za vse ostale ukrepe pa najpozneje do 9. septembra 2022.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.