Gorenjska
122 ogledov

Spodbuda razvoju socialnega podjetništva

Kranj M. Ha.
Mestna občina Kranj namenja posebno skrb socialnemu podjetništvu in tako namerava tudi letos, enako kakor v preteklih letih, dodeliti 40 tisoč evrov za spodbudo zaposlovanju najranljivejših skupin. Lani je občina izplačala dejansko skoraj 8500 evrov manj, kajti trije upravičenci so le delno izvedli naložbo.

Višina sredstev, ki jo bodo letos podelili posameznemu upravičencu, je odvisna od rezultatov ocenjevanja prejetih popolnih vlog, višine zaprošenih sredstev in višine razpoložljivih sredstev. Najnižji znesek dodeljene pomoči znaša 100 evrov, najvišji znesek pa 10.000 evrov na upravičenca. Na razpis se lahko upravičenci prijavijo do 20. maja.

Razpisna dokumentacija, ki obsega besedilo javnega razpisa, prijavni obrazec, izjavi, merila za vrednotenje, vzorec pogodbe in zahtevek, je objavljen na spletni strani Mestne občine Kranj http://www.kranj.si/ (rubrika Javni razpisi, naročila), in v Uradnem listu RS (št. 20, 18. februar 2022).
Informacije v zvezi z javnim razpisom zainteresirani lahko dobijo na telefonsko številko 04/2373 130 ali na e-naslovu barbara.ciric@kranj.si.

Lani in predlani po pet upravičencev

Na podlagi javnega razpisa za spodbujanje razvoja socialnega podjetništva v Mestni občini Kranj so lani dodelili pomoč petim upravičencem, in sicer v skupni višini 31.519 evrov pomoči. Kot so nam pojasnili z Mestne občine Kranj, so trije upravičenci izvedli naložbo v manjšem obsegu od predvidene, zato je poraba predvidenih sredstev 78,8-odstotna.

Pomoč so v letu 2021 prejeli: Zaposlitveni center Korak (9.806,66 evra), Fundacija Vincenca Drakslerja za odvisnike (9.421,08 evra), Zaposlitveni center Fundacije Vincenca Drakslerja (8.140 evrov), Zavod Carnus, zavod za spodbujanje družbene solidarnosti (3.505,03 evra) in Impact - zavod za družbeno podjetništvo (646,20 evra).

Še leto prej, leta 2020, je Mestna občina Kranj izplačala dobrih 36 tisoč evrov prav tako med pet upravičencev, štirje so isti kakor v letu 2021. Trije, to so Fundacija Vincenca Drakslerja za odvisnike, Zaposlitveni center Fundacije Vincenca Drakslerja in Zaposlitveni center Korak so prejeli po 10 tisoč evrov, Zavod Carnus in Zavod center Stonoga pa 4559 oziroma 1600  evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.