Gorenjska
293 ogledov

Spodbuda zaposlovanju ranljivih skupin

Stonogin dan na vrtu gostilne Krištof v Predosljah M. Ha. Stonogin dan na vrtu gostilne Krištof v Predosljah, posneto septembra 2020.
Mestna občina Kranj bo tudi v prihodnje spodbujala razvoj socialnega podjetništva, čeprav k temu ni zakonsko zavezana. Enako kakor letos bo tudi v letu 2021 namenila 40 tisoč evrov, denar za ta namen pa je že rezerviran v proračunu.

Od leta 2016 naprej je Mestna občina Kranj na podlagi pravilnika o socialnem podjetništvu skupaj podelila 121 tisoč evrov. V prihodnjih treh letih pa bo denar podeljevala na podlagi nove pravne podlage, to je odloka o spodbujanju razvoja socialnega podjetništva. Tega so kranjski mestni svetniki sprejeli na nedavni decembrski seji.

Letos je Mestna občina Kranj od 40 tisoč evrov, kolikor jih je imela rezerviranih za ta namen, po doslej veljavnem pravilniku med pet vlagateljev, ki so se prijavili na javni razpis do 22. maja, razdelila dobrih 36 tisoč evrov.

Denar so konec novembra tako izplačali Fundaciji Vincenca Drakslerja za odvisnike, Zaposlitvenemu centru fundacije Vincenca Drakslerja Kranj, Zaposlitvenemu centru Korak, Zavodu Carnus, zavod za spodbujanje družbene solidarnosti, in Zavodu Center Stonoga, center za povezovanje in medgeneracijsko sodelovanje.

Medtem ko so prvi trije omenjeni prejeli po 10 tisoč evrov, je Zavod Carnus dobil 4559, Stonoga pa 1600 evrov. Tričansko komisijo za izvedbo postopka tega javnega razpisa je vodil mag. Marko Čehovin, vodja urada za gospodarstvo in gospodarske javne službe.  
Kot pojasnjujejo na občini, želijo preko javnega razpisa tudi v prihodnje prispevati k zaposlovanju ranljivih skupin, trajnostnemu razvoju, varovanju okolja in lokalni samooskrbi. Takoimenovane pomoči de minimis podeljujejo za prenovo ali najem prostorov, nakup strojev in opreme ter izobraževanje. Največja možna višina pomoči je 10.000 evrov.
 

Komentarjev 4
  • siblfromwai 11:39 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

  • pilgxasu 06:48 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • imunim 03:17 09.december 2020.

    www︎.︎ifpls︆.︆net - odličen projekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks