Gorenjska
3395 ogledov

Šport v Kranju ostaja pomemben

Kranjski mestni svetniki so potrdili letni program športa v občini za leto 2023 in ga zelo pohvalili.

V dokumentu so zapisani cilji in naloge na področju športa v Mestni občini Kranj, izvajanje nacionalnega in občinskega programa na ravni občine in financiranje, prav tako je program tudi podlaga za razdelitev sredstev na javnem razpisu. V prihodnjem letu je športu na voljo dobrih 4 milijone evrov, na javnem razpisu pa se bodo sredstva, namenjena temu, povečala za približno 7 odstotkov oziroma za rast življenjskih sredstev.

»Iz naslova participativnega proračuna smo videli, da so ljudje zelo željni obnove otroških igrišč in športnih parkov, tako da jih bomo v več krajevnih skupnostih poskušali urediti. Vzpostavili bomo novo tematsko pot Karnijski tročan, ki bo povezala tri energetske točke, izvedli pa bomo še sanacijska dela na objektih in športnih površinah v Športnem parku Stražišče,« je povedal kranjski župan Matjaž Rakovec.

Ob vsem tem se je dotaknil tudi Smučarskega skakalnega centra Gorenja Sava, saj še vedno potekajo intenzivni pogovori s Smučarsko zvezo Slovenije. »Glede na to da imamo tako rekoč dva upravljalca, vsekakor to ne prinaša nič dobrega. Tako zdaj upam, da bomo našli skupni jezik s Smučarsko zvezo do konca tega leta in bo skakalni center v upravljanje prevzela občina. Po tem pa bomo lahko začeli s posodobitvijo,« pojasnjuje Rakovec.

Letni program športa ob tem prinaša še ostale pomembne projekte. Svetniki so tako pohvalili programe v osnovnih šolah in prvi triadi. Ti so se izkazali kot zelo uspešni za izboljšanje gibalnih sposobnosti otrok po epidemiji covid-19. Mestna občina Kranj pa bo ob tem šolskemu ministrstvu tudi predlagala, da tako obliko vadbe uzakoni. Na septembrski seji je bila ob tem še podana pobuda, da dodatna sredstva, če se bodo našla, nameni tudi športnim aktivnostim za predšolsko vzgojo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.