Gorenjska
231 ogledov

Spoznajmo različne oblike mobilnosti

e-skiro Profimedia
V Kranju bo v soboto, 20. maja 2023, potekal Križišče mikromobilnosti.

Različne oblike mobilnosti in različne hitrosti postajajo vse bolj del našega prometnega vsakdana. Kako opazovati, se vključiti, sodelovati in upoštevati drug drugega v novi prometni stvarnosti, pa bosta Mestna občina Kranj v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav odgovorila na brezplačnem dogodku Križišče mikromobilnosti, ki bo potekal v soboto, 20. maja 2023, od 9.00 do 12.00 v starem, mestnem jedru, na Glavnem trgu. Udeleženci se bodo lahko preizkusili na poligonu v vožnji z različnimi oblikami moderne urbane mobilnosti, kot so skiroji in električni skiroji, kolesi, skuterji in motorji, avtomobili in drugo.

Organizatorji bodo predstavili tudi novost, in sicer simulator e-skiroja, ki pove, kako varen voznik tega mikroprevoznega sredstva ste. Ob Zavarovalnici Triglav bodo sodelovali še Zavod Vozim, Kolesarski klub Kranj, Center trajnostne mobilnosti Kranj in Oddaja Avtomobilnost.

"Zavarovalnica Triglav ne odgovarja za poškodbe, ki bi se lahko zgodile na poligonu pri uporabi mikromobilnih prevoznih sredstev. Uporaba poligona je na lastno odgovornost. Dogodek bo fotografiran in sneman," pa so ob tem še sporočili organizatorji.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 17:41 19.maj 2023.

    Upokojenci dobijo e-skiroje na lizing za 1 mesec .