Gorenjska
1853 ogledov

Srčni dijaki hvaležni, profesorji ganjeni

Takole so dijaki Gimnazije Kranj vhodna vrata svoje šole polepili z zahvalami profesorjem.
1/10
Gimnazija Kranj Takole so dijaki Gimnazije Kranj vhodna vrata svoje šole polepili z zahvalami profesorjem. Foto: arhiv Gimnazije Kranj.
V sredo je bil za profesorje Gimnazije Kranj prav poseben dan. Zjutraj so jih na glavnem vhodu v šolo pričakala ljubezniva, spodbudna in zahvalna sporočila dijakov. Ta so se poučujočih na gimnaziji prav posebej dotaknila, na svoje dijake so izredno ponosni. Živimo v turbulentnih časih, ko vsaka pozornost še toliko bolj šteje, sporočajo dijaki.

Besede pričarale nasmehe

»Hvala Vam za ves trud, energijo in dodaten čas, ki ste ga vložili v poučevanje na daljavo, inovativne rešitve zapletov in soočanje z ovirami« in »Zavedamo se, da čas, ki ste ga vložili, ne bo kar prikorakal nazaj, a upamo, da lahko svojo hvaležnost vsaj malce pokažemo. Z besedami. Z nasmehi,« je pisalo v e-poštnem sporočilu, ki so ga v sredo zjutraj dobili prav vsi, ki poučujejo na Gimnaziji Kranj. Besede zahvale, zapisane na velike barvne liste in prilepljene na vhodna vrata gimnazije so nato v sredo zjutraj pričakale vse tiste profesorje, ki pouk na daljavo izvajajo iz učilnic, tistim, ki predavajo od doma, pa so jih kolegi posredovali preko sporočil. Nasmehe na obraze so besede pričarale prav vsem.

Le kako jih nebi – vrata najstarejše gimnazije v Kranju so namreč krasile zahvale tako posameznim profesorjem kot tudi celotnemu učiteljskemu zboru.

 | Avtor:

 

Prav vsi želeli poslati svoj delček zahvale

Projekt izražanja hvaležnosti se je začel na pobudo ene izmed dijakinj četrtega letnika kranjske gimnazije, Hane Bujanović Kokot, ki se ji je želelo pridružiti več gimnazijcev. »Projekt, ki ga je začela ena dijakinja, je hitro vključil še dva in kmalu smo uspeli željo po pisanju razširiti po celi šoli. Vsi so želeli biti del besed, ki jih bomo prilepili na vrata,« razlaga Vito Krajnik, prav tako dijak četrtega letnika kranjske gimnazije (tudi predsednik dijaške skupnosti) in, poleg gimnazijke Hane Grobovšek ter omenjene Hane, eden izmed treh organizatorjev projekta.

Pogosto spregledamo  trud profesorjev, ti pa ga med pandemijo vlagajo še več, meni pobudnica Hana, ki je sicer dijakinja programa mednarodne mature: »Upamo, da besede prenesejo vsaj kanček hvaležnosti,« si želi organizatorka prikupnega projekta. In ne zaman.

Da so se besede profesorjev prav zares dotaknile, pritrjuje Aljoša Brlogar, ravnatelj Gimnazije Kranj. »Dijaki so nas s svojo gesto popolnoma presenetili, za trenutek smo bili gotovo vsi brez besed. Se je tudi kakšna solza veselja pojavila.« Po njegovem mnenju gre za dokaz, da so dijaki kranjske gimnazije postali osebnosti na mestu: »Cenijo naše delo in vidijo, da se trudimo za njih. Taka dejanja dokazujejo, da smo na pravi poti in izpolnjujemo svoje poslanstvo.«

 | Avtor:

 

Zahvala ni nikoli odveč

Zahvala je včasih, sploh pa v kriznih časih, nujno potrebna, se gimnazijci dobro zavedajo, a na to včasih pozabimo, poudarjajo: »Zahvaliti se ljudem, na katere pogosto pozabimo, se je še posebej zdaj nujno potrebno. Upamo, da smo jim s svojimi besedami vlili vsaj kanček motivacije ali navdiha. Če nam je to uspelo za vsaj eno šolsko uro, smo bili uspešni,« je povedala Hana Grobovšek, prav tako dijakinja četrtega letnika.

»Hvala vam za potrpljenje, vztrajnost in strpnost pri izzivih, nerazumevanjih in potrebi po novih razlagah,« so v sporočilu še zapisali dijaki in izrazili svojo hvaležnost, da profesorji vztrajajo in jim omogočajo rast in razvoj kljub oviram, ki so nastale s covidom-19.

Vztrajati pa je, v teh časih, najpomembnejše.

 | Avtor:

 

Celotno pismo dijakov Gimnazije Kranj:

Spoštovani profesorji, profesorice in ostali zaposleni!

Hvala vam! Hvala Vam za ves trud, energijo in dodaten čas, ki ste ga vložili v poučevanje na daljavo, inovativne rešitve zapletov in soočanje z ovirami. Hvala Vam za potrpljenje, vztrajnost in strpnost pri izzivih, nerazumevanjih in potrebi po novih razlagah.

Hvaležni smo, da vztrajate in nam omogočate rast in razvoj kljub oviram, ki so nastale s COVID19. Verjamemo, da je tudi Vam težko in se zavedamo truda, ki ga v delo vlagate. Hvala Vam!

Zavedamo se, da čas, ki ste ga vložili, ne bo kar prikorakal nazaj, a upamo, da lahko svojo hvaležnost vsaj malce pokažemo. Z besedami. Nasmehi.

Vse, ki poučujete iz Gimnazije Kranj, vabimo, da danes, v upanju, da je naše presenečenje preživelo noč, vstopate skozi službeni vhod (ob cesti), upamo, da bodo besede prebrodile tudi razdaljo in dosegle vse, ki ste svoje delo pripeljali domov.

Hvala Vam, ker ste.

https://www.youtube.com/watch?v=NkDNp4ATCso

dijaki Gimnazije Kranj

 | Avtor:
 | Avtor:
 | Avtor:
 | Avtor:
 | Avtor:
 | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.