Gorenjska
8383 ogledov

Sredi noči iskali in našli pogrešanega

Iskanje pogrešanega, Tržič, PGD Križe, reševalci, gasilci PGD Križe V nočni akciji je pogrešanega domačina pod vodstvom policije iskalo 50 ljudi.
Danes, 7. decembra, so okoli 3. ure zjutraj v Tržiču pod vodstvom policije začeli intenzivno iskati pogrešanega mladoletnega domačina. Pogrešanega so po eni uri in pol, se pravi okoli pol petih, nepoškodovanega našli gasilci na cesti iz Dovžanove soteske.

Predsednik PGD Križe Gregor Kokalj je pojasnil, da so bili gasilci in drugi prostovoljci aktivirani ob drugi uri zjutraj in da je trajalo približno eno uro, da so se sestali in organizirali. Posredovali so namreč gasilci PGD Križe, Bistrica pri Tržiču, Tržič, vodniki reševalnih psov in kinologi ZRPS Gorenjske regije, gorski reševalci postaje GRS Tržič in vodniki gorskih reševalnih psov.

Vseh skupaj je v hladni decembrski nočni iskalni akciji sodelovalo 50 ljudi, je razkril Gregor Kokalj in pripomnil, da bi fanta zagotovo hitreje našli, če bi imel pri sebi prenosni telefon. "Z njim je vse v redu. Imel je srečo, da je bil v zelo dobri fizični kondiciji, tako da mu  mraz ni škodoval ... Je pa to leto 2021 za nas, prostovoljne gasilce posebno. Že začelo se je tako, da smo januarja iskali dementno osebo, in jo tudi našli, in očitno se tudi končuje, da iščemo izgubljene, " je spomnil Kokalj in opozoril, da so taki srečni izidi možni le ob povezanosti oziroma usklajeni akciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.