Gorenjska
316 ogledov

Štirideset odstotkov otrok ostalo doma

Vrtec Profimedia Fotografija je simbolična.
Danes je v javne Kranjske vrtce prišlo 972 malčkov, kar je 60 odstotkov vseh vpisanih otrok. Kar 630 pa jih je zaradi različnih vzrokov manjkalo, je za Žurnal24 danes sporočila ravnateljica mag. Tea Dolinar.

Po včerajšnjem množičnem 12-urnem testiranju s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom, ki so ga izvajali za zaposlene v vrtcih in osnovnih šolah v avli Mestne občine Kranj, nas je zanimalo, kako je z zaposlenimi v Kranjskih vrtcih.

Mag. Tea Dolinar je pojasnila, da je okoli 170 strokovnih delavcev (75 odstotkov) danes v oddelkih in da je bil od zaposlenih, ki so se včeraj testirali s hitrimi testi, le eden pozitiven in je tako zaradi tega ostal doma.

Vsi drugi zaposleni, ki niso prišli danes v službo, pa so odsotni zaradi različnih vzrokov: zaradi bolniške, karantene, varstva otrok v 4. in 5. razredu, je še razložila ravnateljica Kranjskih vrtcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.