Gorenjska
554 ogledov

Stražišče: rešila sta ga iz ledene vode

Dispečerski center 112 rešilec nujna medicinska pomoč reševalec Anže Petkovšek
Včeraj okoli 15. ure se je na zaledenelem ribniku v Lazah v Stražišču zgodila nesreča: med hojo po njem se je moškemu udrlo pod nogami in je padel v vodo.

Moški je bil v vodi vse do ramen, rešila pa sta ga občana, ki sta bila po naključju blizu. Predstavnik za odnose z javnostmi na PU Kranj mag. Bojan Kos je sporočil, da policija rešiteljema izreka pohvalo in se jima zahvaljuje za varen, hiter in uspešen  odziv. Pri reševanju sta uporabila daljšo palico, proti njemu pa sta odvrgla tudi nahrbtnik, za katerega se je držal, in ga nato potegnila iz vode na led.

Policija ob tej nesreči odsvetuje zadrževanje na ledenih povšinah tudi drugod in odgovorno zadrževanje ob teh ledenih površinah.
Na kraj nesreče so prispeli tudi poklicni gasilci GARS Kranj in potapljači Podvodno reševalne službe Kranj. Gasilci so že malo podhlajenega moškega prevzeli in izročili v oskrbo reševalcem Nujne medicinske pomoči Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.