Gorenjska
2906 ogledov

Strmoglavila takoj po vzletu

jadralni padalec Shutterstock Fotografija je simbolična.
Včeraj sta se zgodili dve nesreči jadralnih padalcev, obakrat pri vzletu. Nesreči sta se zgodili na območju Škofje Loke in Tržiča. Eden od njiju je poškodovan, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Prva nesreča se je zgodila okoli 11. ure na Blegošu v občini Gorenja vas - Poljane, je navedeno na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Jadralnemu padalcu se je ponesrečil vzlet. Reševalci GRS Škofja Loka so ga na kraju oskrbeli, posadka s helikopterjem Slovenske vojske z združeno ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči na krovu pa ga je prepeljala v UKC Ljubljana.

Več sreče v nesreči je imel jadralni padalec, ki se mu je ponesrečil vzlet okoli 14. ure z vzletišča v Gozdu v občini Tržič. Zasilno je pristal na drevesu. Reševalci GRS Tržič so ga nepoškodovanega z vrvno tehniko rešili z drevesa.

Motorno kolo odneslo v avto

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali pet prometni nesreč, od teh eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V Kranju sta bila v nesreči udeležena motorist in voznik osebnega avtomobila. Okoliščine kažejo, da je motorist padel, motorno kolo pa je odneslo v osebni avtomobil. Motorist je po podatkih policije lažje poškodovan. Postopek še poteka.

Uporabili prisilna sredstva, en policist poškodovan

Jeseniški policisti so včeraj zvečer obravnavali voznika skuterja, ki je padel in bi bil lahko nevaren za promet. Ugotovili so, da je bil skuter odvzet lastniku. V postopku se je voznik policistom s silo uprl in poskušal preprečiti uradno nalogo. Proti njemu so zato uporabili prisilna sredstva. En policist je bil v postopku lažje poškodovan. Proti moškemu poteka postopek, po dogodku pa je bil predan zdravniški službi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.