Gorenjska
1893 ogledov

Sumljiv požar blizu predora Sten

ogenj stavba Profimedias Fotografija je simbolična.
V soboto, 7. januarja, okoli pol šestih zjutraj je izbruhnil požar v nenaseljeni hiši v Puštalu, blizu predora Sten, občina Škofja Loka. Gasilci PGD Stara Loka, Škofja Loka in GARS Kranj so požar pogasili, policisti pa dogodek, kot so danes, 8. januarja, sporočili s Policijske uprave Kranj, evidentirali.

V zvezi z omenjenim požarom so se na Facebooku oglasili tudi iz Gasilske enote Škofja Loka. Napisali so, da je nedavno lastnik ponudil hišo PGD Škofja Loka za izvedbo gasilskih vaj in da so vaje v njej izvajali tudi pripadniki policije.
"Prvo vajo smo gasilci gasilske enote PGD Škofja Loka izvedli v četrtek 5. januarja 2023, ob 18. uri, kjer smo vadili gašenje požara v objektu in preiskovanje prostorov ter reševanje ponesrečencev. Da bi vajo čim bolj približali realnim razmeram notranjih požarov, se je objekt zadimil z dimotvorcem, v manjšem prostoru pa se je tudi zakuril ogenj. Po končani vaji se je ogenj pogasil, iz prostora je bil odstranjen ves material, ki je bil nato še dodatno zalit z vodo. Prostore se je dodatno ohladilo z večjo količino vode ter prezračilo.
V nadaljevanju so se vse površine objekta pregledale s termo kamero.
Po temeljitem pregledu objekta je na kraju ostala ekipa gasilcev, ki je objekt dve uri po končani vaji še večkrat pregledala. V in na objektu ni bilo zaznati nikakršnih posebnosti, vse stene objekta so bili hladne in v objektu ni bilo nobenih žarišč.
V petek 6. januarja 2023 je bil objekt v celoti ponovno pregledan in tudi takrat v njem ni bilo nikakršnih znakov ponovnega vžiga. Vse kaže, da je bil požar 7. januarja posledica drugih dejavnikov, a bo natančen vzrok ugotovila policija, katera je opravila ogled in vodi postopek."
Kot so še navedli škofjeloški gasilci, to pojasnilo podajajo "zaradi vprašanj in morebitnih očitkov, da je bil sobotni požar posledica v četrtek izvedene vaje naše gasilske enote."

Tatvine, vlomi

V zadnjih 48 urah so sicer na Gorenjskem zabeležili skupaj štiri tatvine, dva poskusa vloma v stanovanjsko hišo in treh poškodovanjih tuje stvari.

Kranjski policisti so izsledili tatu, ki je v soboto ponoči prečrpal približno 300 litrov iz rezervoarja tovornega vozila.
Pri tatvini je storilca v soboto okoli 20.30 opazil oškodovanec, policija pa ga je nato izsledila.

Na območju Kranja je tako neznanec ukradel nezaklenjeno kolo znamke Lapierre, tip Edge, rumene barve. Lastnika je neznani storilec s tem oškodoval za približno 300 evrov. Prav tako je nekdo na območju Kranja s parkiranega avta ukradel katalizator s parkiranega. Neuspešen pa je bil pri vlamljanju v stanovanjsko hišo neznanec, ki je poskušal priti v notranjost skozi balkonska vrata in dve okni. Pri tem pa je, kot navajajo policisti, povzročil lastniku za približno 1500 evrov škode.

Lažje delo je imel tat na območju Jesenic, ki je v petek popoldne vstopil v notranjost hiše kar skozi odklenjena vrata. Odnesel je za okoli 350 evrov gotovine in za več kot 9000 evrov nakita.
Na območju Škofje Loke je neznanec v petek zvečer vrgel kamen v zadnje steklo parkiranega avtomobila in ga razbil. Prav tako so na območju Škofje Loke je nekdo v petek zvečer poškodoval lak na parkiranem avtomobilu in ukradel eno registrsko tablico. Lak na parkiranem avtomobilu je v petek dopoldne poškodoval tudi neznani storilec na območju Kranjske Gore.

Dva voznika pridržali

Gorenjski policisti so v minulih 48 urah obravnavali dve prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami, pet nesreč z materialno škodo, zasegli so dve vozili.
Jeseniški policisti so v petek okoli 21. ure obravnavali poškodovanega kolesarja, ki je padel. Pri preizkusu pa so mu namerili 0,76 mg/l.
Prav tako "pester" petkov večer je imel voznik na območju Škofje Loke. Z avtom se je najprej zaletel v avtomobil voznice, a se je odpeljal naprej in trčil v še en avtomobil druge voznice. Po odrejenem preizkusu je bil rezultat 0,89 mg/l alkohola. Policisti so mu odredili strokovni pregled na alkohol, prepovedali nadaljnjo vožnjo, začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali do 12 ur.
V soboto okoli 1. ure so blejski policisti obravnavali voznika, ki je v Ribčevem Lazu zapeljal s ceste in trčil v drevo. Avtomobil se je prevrnil na bok. Odrejen preizkus  alkoholiziranosti je vozniku pokazal rezultat 1,01 mg/l alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.
V  petek popoldne so kranjski policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki  je imel v sebi kar 1,17 mg/l alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Odredili so mu pridržanje do 12  ur.
V petek zvečer so jeseniški policisti vozniku zasegli osebni avtomobil. Vozil ga je brez vozniškega dovoljenja za to kategorijo.
V soboto dopoldne so kranjski policisti vozniku zasegli osebni avtomobil. Vozil  ga je brez vozniškega dovoljenja, neregistriranega in z registrskimi tablicami, ki ne pripadajo temu avtomobilu.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.