Gorenjska
1712 ogledov

Tatovi odnesli štiri tone kovinskih palic

Tatvina. Slika je simbolična Profimedia
Gorenjski policisti so konec tedna obravnavali štiri tatvine, dve poškodovanji tuje stvari in vlom. Med njimi izstopa tatvina kar štirih ton kovinskih palic v Kranju.

S Policijske uprave Kranj so za Žurnal24 pojasnili, da so bili policisti o tatvini kovinskih palic obveščeni v petek, 7. oktobra, v popoldanskih urah. Gre za tatvino iz zunanjega skladiščnega prostora kranjskega podjetja. Oškodovano je sicer drugo podjetje, ki je imelo omenjeni material shranjen v tem skladišču. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša približno 15.000 evrov.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so se policisti konec tedna ukvarjali tudi z dvema tatvinam goriva: na bencinskem servisu v Kranju in iz gradbenega stroja na gradbišču Krnica - Radovna. V Kranju pa so prijavili še tatvino kolesa.
Na Bledu je neznani storilec prerezal pnematiko na vozilu, v Gorenji vasi pa je neznanec razbil steklo na vhodnih vratih stanovanjske hiše.
Tat je vlomil v hotelsko sobo in hotelski trezor hotela v Kranjski Gori, od koder je ukradel gotovino in zlatnino.

Dvakrat na pomoč s helikopterjem

Pestro je bilo tudi v gorah. Med planino Kal in planino Lopučnica se je poškodoval planinec. Pomoč na kraju so mu nudili gorski reševalci GRS Bohinj. S helikopterjem so ga odpeljali v zdravstveno ustanovo.
Pri sestopu z vrha Ogradi se je poškodovala planinka. Pomoč so ji je nudila ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči in tudi njo so odpeljali v zdravstveno ustanovo. Policija ob obeh gorskih nesrečah navaja, da je tuja krivda izključena.
Blizu Blejske koče pa so gorski reševalci GRS Radovljica pomagali poškodovani planinki.

Hvala za dobre in pozorne sosede ...

Le zaradi pozornosti sosedov ni prišlo do hujšega v dveh požarih, tako da ni bil nihče telesno poškodovan. V kampu na Bledu je zaradi tehnične okvare zagorel avtodom. Požar je opazili gost kampa, ki je pričel z gašenjem in omejili požar, dokončno pa so ga pogasili gasilci PGD Bled in PGD Rečica.
V Bistrici pri Tržiču je zagorelo v stanovanju. Zaradi pregretja je na štedilniku zagorelo olje. Požar je pogasil sosed, prostovoljni gasilci pa so prezračili prostore.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.