Gorenjska
904 ogledov

Najboljša Grbić in Amerškova, tekli tudi vzvratno

Simon Krejan Tek za Kranj je odlično uspel.
Po dveh letih, ko se je Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja odvijal „virtualno“, so kranjske ulice ponovno zaživele. Številni tekači so se podali na tekaško preizkušnjo po ulicah Kranja.

Z ramo ob rami je veliko lažje teči, kot če si sam, so organizatorji Teka za Kranj – Memoriala Vincenca Drakslerja ugotavljali že pred tekom in prav zato tokrat samozavestno napovedovali odlične tekaške rezultate. Napovedi so se uresničile, dogodek je odlično uspel tudi z organizacijskega vidika.

Na najdaljši progi slavila Grbić in Amerškova

Po začetnih dopoldanskih preizkušnjah, pohodu in teku za otroke, sta v soboto opoldne sledila teka na 10- in 3,3-kilometrski razdalji. Na daljši tekaški preizkušnji je z odličnim časom v moški konkurenci slavil Dino Grbić (0:31:43), mlada Kim Ameršek je v ženski konkurenci potrebovala le nekaj minut več (0:38:44).

Grbić je na progi odtekel tudi svoj najboljši čas: "Na tej tekmi sem že dvakrat tekel, letos sem popravil osebni čas na tej progi za slabi dve minuti, tako da sem zadovoljen s formo. Vzdušje na štartu in med tekmo ter tekmovanje z drugimi tekmovalci je neprimerljivo z virtualnim tekom, upamo, da tako, kot je, ostane,“ je bil po tekmi z izvedbo tekmovanja v živo zadovoljen zmagovalec.

Tekel tudi župan

Na 3,3-kilometrski razdalji je bil najboljši Tilen Dobnikar (0:09:58) v moški in Maruša Cijan Brkič v ženski konkurenci (0:12:04). Na krajši razdalji je sicer nastopil tudi Matjaž Rakovec, župan MOK.

Leta 2020 in 2021 je Tek za Kranj potekal v virtualni izvedbi, vsak je svojo izbrano progo pretekel sam, tako da je mesto ponovno športno zaživelo po kar dolgem premoru. „Skupaj nas je teklo 260 tekačev, ljudje na mestnem trgu so bili navdušeni, da se je vrnilo življenje v mesto,“ je povedal Blaž Čadež, eden izmed soorganizatorjev prireditve in trener v Atletskem klubu Triglav Kranj, ki se je tudi sam udeležil daljše tekaške preizkušnje.

Odlično tudi najstarejši tekač 

Tudi tekači so bili dobro razpoloženi, je še poudaril Čadež: "Popestritev je bil tudi tekač iz Škofje Loke Boris Kolman, ki je v celoti pretekel progo vzvratno, sicer je potreboval malo več časa, a vendarle uspešno." Na progah smo lahko videli številne športne navdušence vseh starosti: "Zagotovo je treba omeniti tudi 91-letnega dolgoletnega člana Atletskega kluba Triglav Kranj Miroslava Ranta, ki je 3,3-kilometrsko progo pretekel v 27 minutah.

Zaključek teka je potekal na Gradu Kishelstein, kjer je bilo ob pogostitvi in razglasitvi najboljših rezultatov zelo prijetno vzdušje. Dogodek je bil organiziran s strani Mestne občine Kranj, Fundacije Vincenca Drakslerja, Zavoda za šport Kranj, Atletskega kluba Triglav Kranj, Zavoda za turizem in kulturo Kranj ter kranjskega podjetja Dspot d. o. o. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice