Gorenjska
516 ogledov

Testirate se lahko tudi na letališču

Fraport Slovenija
Od prejšnjega tedna se je možno testirati za covid-19 tudi na ljubljanskem letališču. Dokaz o negativnem rezultatu je namreč danes pogoj za vstop v marsikatero državo ali pogoj za izogib karanteni. Odvzem brisa je omogočen tako vsem potnikom kot tudi splošni javnosti.

Fraport Slovenija je z odprtjem točke za odvzem brisa na Covid-19 uvedel dodatno storitev za letalske potnike in aktivno pristopil k reševanju aktualne problematike bistveno zmanjšanega letalskega prometa v svetu. Ljubljansko letališče se tako po vzoru nekaterih letališč po svetu z vzpostavitvijo točke za odvzem brisa pridružuje prizadevanjem za vzpostavitev svobodnejšega gibanja in dopolnjuje nabor do sedaj izvedenih ukrepov in aktivnosti na področju obvladovanja širjenja virusa SARS CoV-2. Zaenkrat izvajajo predvsem PCR teste, ki so veljavni oziroma zahtevani za prehod meje. Na željo potnikov oziroma organizatorjev potovanj opravljajo tudi hitre antigenske teste, ki pa ne izključujejo karantenskih zahtev.

 

»Epidemija je zelo močno prizadela letalsko panogo po vsem svetu. Neposredna in kolateralna škoda, ki pri tem nastaja, je neizmerljiva. Možnost neposrednega testiranja takoj po prihodu na letališče ali pred samim potovanjem vidimo kot priložnost, ki bi trenutno negotovost in trend nepripravljenosti na potovanja lahko obrnila v drugo smer. Vzpostavitev točke za odvzem brisa na našem letališču nas navdaja z upanjem, da bo letalski promet hitreje okreval in da bo ponovno vzpostavljeno zaupanje, da je potovati z letalom še vedno zelo varno in zanesljivo,« je ob vzpostavitvi točke za testiranje na ljubljanskem letališču povedal poslovodni direktor Fraporta Slovenija Zmago Skobir.

 | Avtor: Fraport Slovenija Fraport Slovenija

 

Rezultati v 4 do 6 urah

Testiranje na Covid-19 na ljubljanskem letališču je prostovoljno in samoplačniško. Cena je 110 evrov. Testiranje je prvenstveno namenjeno vsem potnikom, testirajo pa se lahko tudi ostali zainteresirani, ki potrebujejo potrdilo o opravljenem testiranju. Za odvzem brisa je upravljavec letališča Fraport Slovenija sklenil sodelovanje z zasebnim izvajalcem, Zdravstvenim Zavodom Zdravje iz Ljubljane, laboratorijsko diagnostiko odvzetih brisov pa izvaja Laboratorij za respiratorno mikrobiologijo Univerzitetne klinike Golnik.

 

Na odvzem brisa se je potrebno predhodno naročiti na telefonski številki 01 436 81 93 od ponedeljka do četrtka med 8. in 18. uro in v petek med 8. in 15. uro oz. preko elektronskega naslova testiranje@zzzdravje.si. Kot nam je povedala vodja korporativnega komuniciranja v Fraportu Slovenija Brigit Zorec, zaenkrat večje gneče za testiranje ni. Prihajajo le posamezniki, potniki, ki potrebujejo potrdilo o negativnem testu.

 

Ob testiranju je potrebno predložiti potrdilo o plačilu, ki se izvede na okencu za informacije v terminalu, trenutno pa so možna izključno plačila s plačilno kartico. Odvzem brisa poteka v posebnem prostoru v potniškem terminalu. Na rezultate se nato čaka od 4 do 6 ur, uporabniki storitve pa izvid v slovenskem in angleškem jeziku prejmejo preko elektronske pošte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.