Gorenjska
8647 ogledov

Tik pred upokojitvijo ostal brez doma

požar v Zg. Lajšah v občini Železniki
1/3
Klemen Šmid V požaru uničena stanovanjska hiša v Zgornjih Lajšah
Včeraj okoli pol sedme zjutraj je zagorelo v stanovanjski hiši v Zgornjih Lajšah v občini Železniki. Na srečo ni bil nihče poškodovan, v požaru pa je nastala večja materialna škoda.

Poveljnik gasilskega poveljstva občine Železniki Klemen Šmid nam je povedal, da sta v starejši hiši živela oče in sin, a da ju ob požaru ni bilo doma. Da je nekaj zelo narobe oziroma da gori, je opazila soseda in poklicala na 112. Na pomoč so bili pozvani gasilci prostovoljnih gasilskih društev Selca, Železniki, Rudno, Dražgoše, Davča in Zali Log, dejansko aktivni pa so bili iz Železnikov in Selc. Ogenj je v celoti uničil ostrešje, dimnik in del objekta. Klemen Šmid je pojasnil, da so morali gasilci, da so prišli do žarišča, porušiti ostrešje. In kar ni uničil ogenj, se je uničilo s požarno vodo, je dejal.
Izvedeli smo še, da je podjetje Domel ponudilo očetu, ki je tudi zaposlen v omenjenem podjetju in je tik pred upokojitvijo, in sinu, stanovanje v samskem domu. Hiša je namreč neprimerna za bivanje.
Okoliščine kažejo, da je zagorelo zaradi dotrajanosti dimne naprave, iz katere se je razširil ogenj in zanetil požar, so danes sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Še več požarov

Gorenjski policisti so sicer včeraj obravnavali več požarov. V Mavčičah je dopoldne med vožnjo zagorelo vozilo. Nastala je materialna škoda. Tuja krivda je izključena.
Popoldne je v Spodnji Besnici zagorela manjša površina v gozdu. Ogenj je pogasil občan sam. Pozno popoldne in pozno zvečer sta se vnela manjša dimniška požara na zasebnih objektih v Poljanski dolini in na Bledu. Zvečer pa je na Bledu v stanovanjskem objektu zagorela še električna naprava. Okoliščine kažejo, da gre za napako na napravi. Nastala je materialna škoda.

 

Komentarjev 4
  • peizysthe 07:11 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

  • creanarmi 03:53 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

  • riluva 05:09 30.november 2020.

    www︎.︎Cycoap︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks