Gorenjska
2619 ogledov

Tovornega prometa v Hrastju ne bo

Peter Šalamon
Kranjska občina je že podpisala pogodbo za nakup zemljišč na območju Poslovne cone Hrastje. Lepo napredujejo tudi odkupi zemljišč za cesto, čeprav jih nekateri lastniki še vedno niso prodali. Ob tem pa krajane Hrastja tudi skrbi povečanje prometa po izgradnji coni.

Mestna občina Kranj (MOK) uspešno nadaljuje z uresničevanjem vzpostavitve Poslovne cone Hrastje. Na območju bo dobrih 18 hektarjev zemljišča namenjeno za proizvodno-poslovno dejavnost. MOK je že začela z odkupi zemljišč. Mestni svet je tako na septembrski seji dal soglasje k osnutku prodajne pogodbe za nakup zemljišč na območju poslovne cone. Gre za 38.795 kvadratnih metrov državnih zemljišč, za katera bo MOK plačala dobre 4 milijone evrov.

Pri tem je sicer slišati, da se pri prodaji zemljišč, potrebnih za ureditev ceste, tudi zatika. Kot pravi kranjski župan Matjaž Rakovec, so imeli že več pogovorov in sestankov tako v prostorih Krajevne skupnosti Hrastje kot tudi na občini. »Usklajujemo pogodbe za podpis pogodb za nakup zemljišč za potrebe širitve ceste. Kar nekaj pogodb je že podpisanih in kar nekaj lastnikov zemljišč je prepoznalo, da gre za veliko pridobitev pri tem projektu in da je dobro za celotno lokalno skupnost. Gre za razvoj, nove zaposlitve,« pojasnjuje Rakovec. Ob tem priznava, da je še nekaj lastnikov, ki zaenkrat še čakajo s prodajo zemljišč. Pri tem župan upa, da ne bo potrebe po razlaščanju, ki je po njegovih besedah skrajna rešitev.

Prebivalce Hrastja ob vsem tem še posebej skrbi, da se bo z vzpostavitvijo poslovne cone precej povečal promet, predvsem tovorni. »Mestna občina Kranj ne bo dopustila prevoza tovornega prometa skozi Hrastje. Vse bomo preusmerili na severno regionalno cesto Šenčur-Kranj,« ob tem zagotavlja Rakovec.

Vzpostavljanje in gradnja cone, če bo šlo vse po načrtih, se bo lahko začela konec prihodnjega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.