Gorenjska
1283 ogledov

Tovornjakarji so kršili prometna pravila

tovornjak kamion PU Ljubljana
Na območju Kranja so policisti včeraj poostreno nadzirali tovorni promet.

Policisti so prekontrolirali 35 različnih vozil, ob tem pa so odredili 19 preizkusov alkoholiziranosti. En preizkus je bil pozitiven, in sicer 0,33 mg/l alkohola. Pri 20 tovornih vozilih so preverili tudi njihovo težo. Štirje so bili pretežki. Skupno pa so ugotovili 12 kršitev prometnih pravil, poleg teže med drugim tudi zaradi pomanjkljivo pritrjenega tovora, nepopolne opreme, neupoštevanja prometne signalizacije in neuporabe varnostnega pasu. Iz prometa so izločili tovorno vozilo, ki je imelo slabe zavore, neizpravne vitalne dele in pomanjkljivo opremo.

 

Nekaj požarov in poledica

Gorenjski policisti so ob tem obravnavali še nekaj manjših požarov. Pri naselju Gozd v okolici Tržiča so policisti z gasilci obravnavali prijavo požara v naravi. Šlo je za nadzorovano kurjenje odpadlega drevja, zato jim ni bilo treba posredovati. V Škofji Loki je bil prijavljen začetni požar na beli tehniki. Tlela je instalacija. Zaradi vdihavanja dima so eni osebi nudili pomoč. Danes ponoči pa so kranjski policisti in gasilci obravnavali požar na kompostniku. Škoda ni nastala.

Na Policijski upravi Kranj pa so ob tem opozorili še na poledico. »Ceste so ponekod lahko poledenele. Danes je bila prijavljena poledica na cesti v okolici Kranja, v naselju Nemilje. Pozivamo k prilagojeni hitrosti vožnje,« so zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.