Gorenjska
3778 ogledov

Tragično, po zdrsu umrla na kraju nesreče

Planinec je zdrsnil v globel. Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Na območju Starega vrha se je danes, 17. aprila, okoli 17. ure popoldne smrtno ponesrečila slovenska planinka, so zvečer sporočili s Policijske uprave Kranj.

Med vračanjem proti Podvrhu, občina Gorenja vas - Poljane, je z zahtevne in ozke lovske poti zdrsnila na strmo travnato in kamnito pobočje. Po daljšem drsenju je umrla na kraju. Hodila je v skupini, a ni šlo za organizirano oziroma vodeno turo. Pokojno planinko so reševalci GRS Škofja Loka s pomočjo vrvne tehnike spustili do gozdne poti in jo predali reševalcem.

Policija opozarja, da "so razmere v gorah se spreminjajo in čeprav razmere marsikje postajajo vedno manj zimske, podlaga nasprotno postaja zelo suha in izredno drsi. Strma travnata ter suha gozdna in izpostavljena pobočja so nevarna. Pozivamo k previdnosti."

Poškodovanega odpeljal vojaški helikopter

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje pa so pozno zvečer objavili, da se je danes, v nedeljo, zgodila še ena planinska nesreča.

Malo čez 19. uro so reševalci prejeli obvestilo o planincu, ki si je poškodoval ramo v Krnici v občini Kranjska Gora. Posredovali so reševalci GRS Mojstrana, vojaški helikopter in dežurna ekipa za posredovanje v gorah. Ponesrečenca so s helikopterjem prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.