Gorenjska
431 ogledov

Trčil v drog razsvetljave in nato še v avto

Motoristi na Vranskem Uroš Podlogar Fotografija je simbolična.
Gorenjski policisti so včeraj, v sredo, 17. marca, obravnavali pet prometnih nesreč, od teh dve s telesnimi poškodami v Dorfarjah in Kranju. V prihodnjih dneh pa bodo policisti na območju Policijske uprave Kranj, kot napovedujejo, poostrili nadzor predvsem nad motoristi.

V Dorfarjah v občini Škofja Loka je voznik osebnega vozila okoli 13. ure domnevno zaradi zdravstvenih težav trčil v drog javne razsvetljave in prometno signalizacijo, nato pa še v bok vozila drugega udeleženca.

Posredovali so gasilci PGD Škofja Loka, ki so zavarovali kraj nesreče, odlopili akumulatorje na vozilih, posuli iztekle motorne tekočine z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanega, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Policisti pa o omenjeni nesreči še vodijo postopek.

Druga prometna nesreča s telesnimi poškodbami se je zgodila v Kranju. Ko je kolesarka prehajala s pločnika na cesto, se je umikala ženski, ki je pešačila. Pri tem je kolesarka padla in se lažje poškodovala.

Policisti pa so včeraj obravnavali še dogodek, v katerem se je poškodoval smučar. Ugotovili so, da je padel zaradi neprevidnosti. "Za nesrečo je odgovoren sam," so ob tem zapisali policisti.

Poostren nadzor motoristov

S Policijske uprave Kranj so danes še sporočili, da bodo gorenjski policisti poostrili nadzor motoristov tako zunaj kot tudi znotraj naselij. Cilj nadzorov je zagotoviti večjo varnost in zmanjšati število ter težo posledic pri tovrstnih nesrečah.

Lani so na Gorenjskem umrli trije motoristi in en potnik na motornem kolesu, še devet pa je bilo huje in 14 lažje poškodovanih motoristov. V 29 od 46 primerov so bili motoristi povzročitelji nesreč.

Letos je bilo v nesrečah udeleženih pet motoristov, lani v tem času eden, pri čemer je eden letos tudi že umrl. Tretjega marca se je na cesti Britof-Šenčur smrtno ponesrečil 20-letni motorist, potem ko je usodno trčil s srno, ki je pritekla iz gozda.

"Opozarjamo na previdnost, upoštevanje prometnih pravil in varno udeležbo v cestnem prometu!" so zapisali policisti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.